Jazz in de schaduw van het Atomium

Jazz in de schaduw van het Atomium

Jazz in de schaduw van het Atomium
Jazz in de schaduw van het Atomium

28 mei 2008

Op 12 en 13 juli vindt in het Groentheater in het Ossegempark in Laken Brosella Folk & Jazz plaats. Het gratis festival in de schaduw van het Atomium is aan zijn 32ste editie toe.

Net zoals de vorige edities staat het festival zaterdag in het teken van folk en zondag in het teken van jazz. Zo komen op zaterdag onder meer het Britse Chris Wood Trio, de bonte Fanfare La Panika, met muzikanten uit België, Bulgarije Frankrijk, en het Franse La Cor de la Plana, langs. Op zondag opent Les Doigts de l’Homme en staan ook het Maria Schneider Orchestra, Paul Bley en Flat Earth Society geprogrammeerd.
 
Voor de kinderen is er een exclusief programma “Brosella for the Kids” met workshops, straattheater, circus en muziek

Amfitheater

Brosella Folk & Jazz ontstond in 1977 als initiatief van de stad Brussel om het in onbruik geraakte Groentheater nieuw leven in te blazen. Het amfitheater in openlucht lag er sinds de wereldtentoonstelling van 1958 verwaarloosd bij.
Op Brosella speelden doorheen de jaren zowat iedereen met naam en faam in zowel folk als jazz, van The Chieftains, Planxty, Ladysmith Black Mambaso, A.J. Croce, Chico Freeman, Elvin Jones en Billy Cobham tot Toshiko Akiyoshi, Doudou N’Diaye Rose, David Sanchez, Juan-Jose Mosalini, Lew Tabackin, David Grisman, Maria Schneider, Paul Bley en vele anderen.
 Ook de top van eigen bodem is er telkens bij, met artiesten als André Bialek, Philip Catherine, Philippe Lafontaine, Etienne Verschueren, Rum, Willy Donni, Urban Trad, Charles Loos, Steve Houben, Bruno Castellucci, Felix Simtaine, Wannes van de Velde, Ishtar en uiteraard peter Toots Thielemans.