Keuken klaar

Blog

Keuken klaar

Keuken klaar
Keuken klaar

Enkel de moeder moet nog starten met haar job in YT. Voor de rest is het immers allemaal klaar: de keuken staat er en de inboedel is gekocht. Best een hele klus, wetende dat vorig jaar de shelter zelf nog op instorten stond, er geen stromend water was, en al helemaal geen geld om enige verandering te financieren.

Ondertussen zijn vorige problemen gelukkig genoeg opgelost en staat er naast de shelter een nieuw klein huisje te blinken. Het beschikt over een bergruimte en een kookruimte met een grote werktafel van beton. Aan de andere zijde is een soort overdekte werkplaats gebouwd, waar de jongens voortaan kunnen studeren en eten.
Het dak zal hen beschermen voor de regen of de felle zon en de ondergrond van steen zal ervoor zorgen dat het geen modderboel meer is tijdens het regenseizoen. Het is echter nog steeds verre van luxe, zoals Nigisti het verkoos, omdat de stap voor de jongens van de straat niet te groot mag zijn.
Ze wil het laagdrempelig houden, de jongens worden voorzien in hun basisbehoeften en moeten leven binnen de gemeenschap, waardoor ze steeds aan hun afkomst worden herinnerd. Voordien bood YT een bed aan, een dak, schoolsupport en een luisterend oor. Voortaan komt daar dus ook eten bij. Zelfgemaakt door de moeder in de shelter, met groenten uit de eigen tuin. De jongens zullen zich iets meer “thuis” voelen, en zo mag het ook.