Verhuisd

Blog

Verhuisd

Verhuisd
Verhuisd

In september hebben ze me van gevangenis verhuisd. Niemand heeft me de reden van deze onverwachte en niet reguliere overplaatsing uitgelegd. Ik verwacht ook geen verklaring…

De gevangenis waar ik nu zit is een oude instelling. Ze dateert van de jaren ’30. De fysische leefomstandigheden zijn dus slechter: zeer kleine cellen, kapotte installaties enz. Maar toch is het leven hier een stuk gemakkelijker. Dat heeft vooral te maken met de manier waarop ze hier functioneren. Ze zijn meer flexibel. Ik ben het al gewoon en heb mijn routine weer opgepakt: lichaamsoefeningen, brieven schrijven, lezen.
Mijn moeder nam onlangs deel aan een internationale conferentie over de ‘Cuban Five’ in de provincie Holguin, in het oosten van Cuba. Ze was heel blij er delegaties van verschillende landen te ontmoeten. Het was ook erg goed, schrijft ze.
Meester Weinglass geeft morgen een conferentie in Madison, Wisconsin. Er is ook een evenement in Montreal, Canada, waaraan Elisabeth, de echtgenote van Ramón, deelneemt in naam van de familieleden.
Richard Klugh, mijn advocaat, kwam me bezoeken in oktober. We hadden het uitgebreid over alle aspecten van de rechtszaak. Hij vertelde me alle details over de hoorzitting in augustus. We overliepen ook de mogelijke vonnisvarianten die de rechters kunnen nemen. Over het algemeen is hij optimistisch. Hij verwacht een positief vonnis in deze fase van het beroep.  Hij vertelde me dat er Belgische personaliteiten uit de rechtswereld aanwezig waren.  Dat danken we aan jullie inzet.
Veel groeten en een dikke knuffel
Venceremos

Fernando