vieze broeken, snotneusjes, schurft... geen probleem!

Blog

vieze broeken, snotneusjes, schurft... geen probleem!

Deze positieve ervaring van senator Els Schelfhout in ons project van Kimbondo willen we jullie niet onthouden:

“Beste Jan,

‘Kobeta bale’ was een heel bijzondere ervaring. Het was mooi om te zien hoe ‘onze’ voetballers tijdens het toernooi naar hun Congolese tegenspelertjes toegroeiden, en het enthousiasme over de winnaars van het toernooi (helaas niet de jongens van Kimbondo, wel het ‘jongste’ ploegje met 8 - 10- jarigen) was groot! De Belgische voetballers tussen de Congolese weeskinderen.

Wat me vooral enorm geraakt heeft en altijd bij zal blijven, is de houding van de jongens in het ziekenhuis van Kimbondo: ‘Topsport voetballers’ die al te vaak bezig zijn met zichzelf, ontpopten zich daar tot knuffelaars van baby’s (vieze broeken, snotneusjes, schurft… geen probleem!), kampioenen in spreken met gebaren… Ze zongen liedjes, voetbalden met dekseltjes van glazen bokalen… Toen ze moesten vertrekken, is menig traantje geplengd, zowel bij hen als bij de kinderen van Kimbondo.

Wat betreft de rekeningen, ik geloof dat we nu, alles bij mekaar, zo’n 7000 euro hebben (en heel wat materiaal; voetbaltenues voor gans Kinshasa…). Niet echt het bedrag dat we hoopten maar ook hier geven we niet op.
Van zodra ik terug ben uit vakantie (25 juli), maken we een fotodossier en trekken we verder aan de mouw van potentiële sponsors. Ook bij de voetbalklas is de bereidheid om hiermee door te gaan zeer groot!

Hartelijke groet,

Els”

PS: Lees ook de twee artikeltjes die verschenen in de Congolese kranten: artikel 1 en artikel 2.

De Congolese ploegen.

De Congolese en Belgische ploegen op het veld.Samen op de bus naar de wedstrijd.

www.azv.be