Vijftien jaar Mano Mundo

Vijftien jaar Mano Mundo

Vijftien jaar Mano Mundo
Vijftien jaar Mano Mundo

23 april 2008

Het mondiale festival Mano Mundo viert zijn vijftiende editie op 10 en 11 mei in De Schorre in Boom. Op het podium staan ondermeer Zap Mama, Natacha Atlas, Baloji, Marka, Leki, Ronny Mosuse, Axl Peleman en Yasmine.

Het festival van dit jaar draait rond twee thema’s: ‘Vrouwen van de wereld’ en ‘Congo, 100 jaar later’. Daarnaast organiseert Mano Mundo een ‘Equal Play Day’ en steunt het de Murga-beweging door de groep ‘Murga Armada’ een plaats te geven op het hoofdpodium. Voor het festival wordt ook een dj uit Uganda overgevlogen.

Voetbal

Sportievelingen en voetbalfanaten kunnen zich volledig uitleven in de panna-kooi en een heuse panna-contest. Panna is een van de meest populaire vormen van het huidige straatvoetbal. In een ronde ‘arena’ krijg je drie minuten om je tegenstander af te troeven. Wie zijn tegenstander kan overklassen met de behendigste voetbaltrucs en het meeste kan scoren, wint.
Tot slot lopen er op het festivalterrein enkele doventolken rond die iedereen helpt bij workshops en activiteiten in het wereld-doe-dorp. Een tolk zal het optreden van Ronny Mosuse bijstaan.