Extra

NewB

NewB
NewB

20 juni 2021

MO*magazine en de website MO.be worden uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. NewB is een van de leden van Wereldmediahuis vzw.

Wie of wat is NewB?

NewB is een nieuwe Belgische, coöperatieve, duurzame en ethische bank. Naast de meer dan 116.000 burgers in de coöperatie, zijn ook 340 middenveldorganisaties lid van NewB. NewB werd in de nasleep van de bankencrisis opgericht met als bedoeling terug te keren naar het basisbankbedrijf: met deposito’s van haar klanten projecten financieren met een positieve impact op de samenleving. NewB streeft naar een rechtvaardiger financiële sector waar respect voor mensenrechten en de planeet centraal staan.

Waarom steunt NewB het project van MO*?

NewB steunt MO* omdat goed geïnformeerde burgers beter zorg kunnen dragen voor hun omgeving. Degelijke journalistiek speelt daarbij een cruciale rol. NewB heeft zelf veel aandacht voor het lokale aspect van haar werking, maar lokale gemeenschappen functioneren altijd in een groter geheel. Het is van groot belang dat we op de hoogte zijn van wat er beweegt in de wereld om te begrijpen wat er in onze eigen achtertuin gebeurt. Door de wereld te verkennen en te tonen verbreedt MO* de blik van de lezer, wat uiteindelijk leidt tot meer wederzijds begrip tussen mensen.

Contact

NewB
Kruidtuinstraat 75 – 1210 Sint-Joost-ten-Node
02 486 29 99
www.newb.coop
www.facebook.com/newb.coop
info@newb.coop