Aid or Trade: Schone investeringen in Ghana

Extra

Aid or Trade: Schone investeringen in Ghana

16 mei 2011

Aid or Trade? — ‘Schone’ investeringen in Ghana

De meeste Ghanezen koken op hout, houtskool of afval, wat erg vervuilend en gevaarlijk is. Het lokale bedrijf M38, opgezet door Clara Mankata en opgebouwd met een buitenlands krediet van E+Co, biedt een schoner en veiliger alternatief: LPG.

De vulstations van M38 zijn een groot succes. Binnenkort staat de onderneming geheel op eigen benen.

Dit is de eerste aflevering van Aid or Trade, een serie over verantwoorde ondernemersinitiatieven in Afrika. Het uitgangspunt van Aid or Trade: hulp is niet langer slechts een kwestie van geld overmaken of goederen verschepen, het is meer en meer een kwestie van het opzetten van duurzame bedrijven.

In elk van de video’s van Aid or Trade komt een kansrijk of succesvol project in Afrika aan bod, veelal een samenwerking tussen partijen in de publieke en private sector.

Aid or Trade wordt gemaakt door het Nederlandse productiebureau Africa Interactive. Africa Interactive is een sociale onderneming met een netwerk van meer dan 2000 lokale mediaprofessionals in meer dan 50 landen, voornamelijk in Afrika. Africa Interactive heeft kantoren in Amsterdam, Accra en Nairobi. Haar netwerk bestaat uit cameramensen, fotografen en journalisten en gezamenlijk produceren zij media-producties (video’s, fotografie, tekst en websites) voor NGOs, ministeries en multinationals die hun projecten in Afrika in beeld willen brengen, willen monitoren of onderzoek willen doen.

Voor meer informatie en voorbeelden, zie: www.africa-interactive.com