Vacature

MO* zoekt een nieuwe hoofdredacteur (v/m/x)

Wereldmediahuis vzw, de uitgever van MO.be en van MO* magazine, zoekt een nieuwe hoofdredacteur. Een journalist en organisatieleider die vanuit een open en kritische levenshouding de wereld begrijpbaar, ervaarbaar en hanteerbaar wil maken via diepgravende kwaliteitsjournalistiek.

Al meer dan 17 jaar focust MO* op mondiale tendensen en lokale realiteiten overal ter wereld. Een sterk, gedreven en geëngageerd redactieteam werkt dag in, dag uit aan dit mediaproject, dat intussen bewezen heeft dat het onmisbaar is in het Vlaamse, Belgische en internationale medialandschap. Met een scherpe journalistieke pen, lens en stem maken we helder wat er speelt in de wereld. En dat zowel online en in het printmagazine als via lezingen, debatten, nieuwsbrieven, social media, podcasts…

Omdat de huidige hoofdredacteur, Gie Goris, in september 2020 met pensioen gaat, zijn we op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur (v/m/x) om samen met het redactieteam de missie en de nieuwe Strategie 2022: Quality First van MO* te verwezenlijken.

Heb je een stevige journalistieke bagage? Heb je ervaring met leidinggeven? Zie je in jezelf een sterke coach, gids en inspirator voor het team en wil je daarbij vernieuwende allianties aangaan met externe partners en het middenveld? Kan jij je vinden in de koers die MO* vaart en in de toekomst wil varen? Wil je graag richting en ambitie geven aan dit unieke en relevante mediaproject? Duik dan zeker in de uitgebreide functieomschrijving en laat ons weten dat je interesse hebt.

Geïnteresseerden kunnen tot 30 november 2019 een motivatiebrief sturen aan Lily Deforce, voorzitter van het bestuur via voorzitter@mo.be.

Ook voor meer informatie kan je bij de voorzitter terecht. Alle correspondentie wordt vertrouwelijk behandeld.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2938   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift