600 wandelaars nemen deel aan Oxfam Trailwalker

Nieuws

600 wandelaars nemen deel aan Oxfam Trailwalker

600 wandelaars nemen deel aan Oxfam Trailwalker
600 wandelaars nemen deel aan Oxfam Trailwalker

05 maart 2008

Op 30 en 31 augustus wandelen 150 teams van telkens 4 personen 100 kilometer in de Hoge Venen en dat binnen maximum 30 uur. Elk team zamelt het komend half jaar via allerlei activiteiten 1.500 euro in om projecten van Oxfam-Solidariteit te steunen.

Tot dusver is er al 30.000 euro ingezameld, tegen eind augustus zouden de activiteiten rond de Trailwalker al 250.000 euro extra moeten opgebracht hebben. De respons is groot: ‘Om de veiligheid te garanderen van de deelnemers die door het unieke venen- en bosgebied van de Hoge Venen wandelen, hebben we het aantal wandelaars voor deze eerste editie moeten beperken tot 600. En een half jaar voordat het evenement plaatsvindt, was dat aantal al bereikt. Bijgevolg werden de inschrijvingen recent afgesloten’, zegt Stefaan Declercq, Algemeen secretaris van Oxfam-Solidariteit.

Nieuwe vom van fondsenwerving

Met de Oxfam Trailwalker koos Oxfam-Solidariteit resoluut voor een nieuwe vorm van fondsenwerving: bedrijven en gemeenten, vrienden en familieleden, verenigingen en collega’s zetten zich samen in voor een gemeenschappelijk doel via een sportieve wandeling.
Oxfam Trailwalker is in België aan zijn eerste editie toe. Het evenement bestaat al vele jaren in Hongkong, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en Japan. Eind augustus zullen in België deelnemers uit 7 verschillende landen aan de start verschijnen in de Hoge Venen. 5 teams komen helemaal uit Hongkong.