Belgische steden doven de lichten

Nieuws

Belgische steden doven de lichten

Belgische steden doven de lichten
Belgische steden doven de lichten

Meer dan 377 grote steden wereldwijd hebben al hun deelname bevestigd aan Earth Hour (28 maart) van het Wereldnatuurfonds (WWF). Ook vijf belangrijke Belgische steden nemen deel: Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Namen. Earth Hour wil een krachtig signaal geven voor de strijd tegen de klimaatverandering.

In Brussel zullen onder meer het Atomium, de Grote Markt en de VRT-toren een uur lang in het duister gehuld worden, net zoals de Belgacom-torens aan het Brusselse Noordstation en de site van Coca-Cola in Anderlecht doven alle lichten. In Antwerpen dooft de kathedraal het licht, en in Luik zal dat gebeuren op de Place St-Lambert.
Naast de vijf grote steden, hebben ook heel wat andere grotere en kleinere steden en gemeenten zoals onder andere Brugge, Sint-Niklaas, Zwevegem, Wuustwezel, Bertogne, Overpelt, Herselt, Bocholt, Lessen, Hamme, Aalter, Laarne, Etterbeek, en Schoten al hun deelname bevestigd.

Facebook

Ook bedrijven en burgers kunnen deelnemen aan Earth Hour. zo heeft een café in Oudenaarde al gemeld die avond te zullen feesten bij kaarslicht. Op de sociale netwerksite Facebook hebben al meer dan 2.000 Belgen zich geëngageerd om deel te nemen. Registreren voor deelname kan via www.earthhour.be.