DOSSIER Kringloopdenken

Nieuws

DOSSIER Kringloopdenken

DOSSIER Kringloopdenken
DOSSIER Kringloopdenken

Alma De Walsche en Lien De Coster

24 september 2008

Hoge voedselprijzen, stijgende olieprijzen, eindige grondstoffen,... het zijn allemaal symptomen van een systeem in moeilijkheden. Van Noord tot Zuid wordt creatief nagedacht over ontwerpen voor een nieuwe samenleving in 2030.

Transitie is dromen met je ogen open

Van Noord tot Zuid worden experimenten opgestart voor een nieuwe aanpak.
LEES VERDER

Pioniers van de nieuwe dageraad in Totnes

Nu het einde van het olietijdperk in zicht komt, ontstaan her en der broedplaatsen voor een nieuwe vorm van samenleven. MO* trok naar het stadje Totnes in Zuid-Engeland, dat zich twee jaar geleden heeft uitgeroepen tot de eerste “transitiestad”.
LEES VERDER

Interview met Rob Hopkins

Uitvinder van het model Transition Town Totnes en grote bezieler van de transition culture en het transitieproces in dit stadje is Rob Hopkins. Vanuit zijn diepgaande studie van de permacultuur, kwam hij tot het design voor een samenlevingsmodel in een post-olietijdperk.
LEES VERDER

Interview met Alan Langmaid

Langmaid is conservator van het museum van Totnes. Onlangs haalde hij de lokale pers met de opmerking: ‘Als we wachten op de regering, zijn we allemaal lang dood voor er iets gebeurt.’
LEES VERDER

MO*debat over transitieprocessen

Op 25 november vindt in het kader van de Human Ecology-reeks in het Leuvense CC Oratoriënhof een MO*debat plaats over transitieprocessen, met onder meer Rudy Dhont, Alma De Walsche en Peter Tom Jones.