Ecuadoraanse president gaat ook bloggen

Nieuws

Ecuadoraanse president gaat ook bloggen

De president van Ecuador, Rafael Correa, heeft zijn eigen weblog onthuld via een video op YouTube. Correa volgt daarmee het voorbeeld van de Iraanse president Ahmadinejad, die de laatste maanden andere dingen aan zijn hoofd lijkt te hebben dan bloggen.

Naast een weblog heeft Correa ook een pagina op de fotosite Flickr waar je in de presidentiële foto’s kunt bladeren, en een videokanaal op YouTube met daarop verschillende filmpjes. In een van de video’s, die begin deze week op YouTube verscheen, richt Correa zich op de websurfende burgers van het land: “Je hebt in het web een democratisch instrument gevonden om je uit te drukken zonder de normale beperkingen en de verdorven manipulaties door de traditionele massamedia.”
Correa roept in het filmpje de kijkers op om mee te werken aan een nieuwe grondwet voor het land: “Ik nodig jullie allemaal uit om actief mee te werken aan de grondwet met behulp van de netwerken die jullie gecreëerd hebben. Laten we internettechnologie inzetten om elkaar te ontmoeten en met elkaar te discussiëren.”
In 2006 begon ook de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad met een weblog. Sinds 16 maart van dit jaar is daar niets nieuws meer op verschenen. Ecuadoraanse bloggers vragen zich dan ook af of Correa echt de tijd zal hebben om zelf op zijn blog te schrijven. “Als je zoveel reist, zoveel moet vergaderen en zoveel problemen moet oplossen, heb je dan nog voldoende tijd om een blog bij te houden?,” vraagt blogger Cronicacero zich af. “Zal Correa wel zelf op zijn blog schrijven? Wordt dit een open deur voor communicatie tussen de president en zijn burgers?”, schrijft Saturn Attacks.