Gates en Zuckerberg investeren in schone energie

Net op de dag dat de belangrijke klimaattop van start ging in Parijs, kondigden rijke ondernemers als Bill Gates, Mark Zuckerberg en Richard Branson aan dat ze samen een coalitie zouden vormen voor schone energie.

  • © Reuters/Jose Miguel Gomez 'De vooruitgang die nu gemaakt wordt, verloopt te traag.' © Reuters/Jose Miguel Gomez

De Breakthrough Energy Coalition bundelt rijke ondernemers als Bill Gates, Mark Zuckerberg en echtgenote Priscilla Chan, Richard Branson en Jeff Bezos, de ceo van Amazon. Ook beroemdheden als prins Alwaleed bin Talal van Saoedi-Arabië en instellingen als de Universiteit van Californië mag de coalitie tot zijn leden rekenen.

Te traag

Naast een persoonlijke investering in wat ze Mission Innovation noemen  zullen ze de krachten bundelen om landen te mobiliseren om een engagement aan te gaan om meer onderzoek te doen naar duurzame energie. Verder zal de coalitie focussen op investeringen in jonge bedrijven die CO2-neutraal produceren of het potentieel hebben om betaalbare en betrouwbare energie te ontwikkelen.

‘Schone energie ontwikkelen is een wezenlijk onderdeel van het bouwen aan een betere wereld.’

‘Het energieprobleem oplossen en schone energie ontwikkelen is een wezenlijk onderdeel van het bouwen aan een betere wereld’, schrijft Zuckerberg op zijn Facebookpost waarin hij de geboorte van de Breakthrough Energy Coalition aankondigt.

‘We zullen niet in staat zijn om vooruitgang te boeken op het vlak van onderwijs of om toenadering tot elkaar te vinden zonder duurzame energie en een stabiel klimaat. De vooruitgang die nu gemaakt wordt, verloopt te traag’, besluit hij.

De bedoeling is om via deze weg innovatieve geesten en projecten te stimuleren en de weg naar schone energie meer vaart te geven.

Priscilla and I are joining Bill Gates in launching the Breakthrough Energy Coalition to invest in new clean energy…

Posted by Mark Zuckerberg on Sunday, November 29, 2015

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift