MO.be schakelt over op groene hosting

Nieuws

MO.be schakelt over op groene hosting

29 mei 2007

Sinds gisteren draait de nieuwssite MO.be op een nieuwe server. Om de CO2-uitstoot van onze website te compenseren, is MO.be in het groene hosting-project gestapt dat Openminds aanbiedt.

Niet alleen de servers zelf verbruiken elektriciteit, ook de koeling van het datacenter, de energieverliezen in de noodbatterijen, de regelinstallaties en alarmsystemen vreten energie. Daarom besliste Openminds haar klanten de mogelijkheid te bieden om de CO2-uitstoot te compenseren.
Alle projecten waar MO.be via Openminds in investeert, voldoen aan de CDM Gold Standard, een organisatie die kwaliteitslabels toekent aan projecten die de CO2-uitstoot willen compenseren. Het label hanteert daarbij de strengste normen uit het Kyotoprotocol. Openminds investeert het geld in de bouw van windmolenparken en waterkrachtcentrales in Nieuw-Zeeland en Australië.

Nieuwe diensten

  • De voorbije weken heeft MO.be ook een rist nieuwe diensten klaargestoomd. Zo kan je in de rubriek ‘downloads’ een van de wallpapers downloaden die het reclamebureau Darwin BBDO voor ons ontworpen heeft.

  • Het nieuws uit andere bronnen, dat je de hele dag door een actueel beeld geeft van de actualiteit wereldwijd, schotelt je het recentste nieuws per bron of chronologisch voor.

  • Om je een beeld te geven van de landen waaruit MO*magazine verslag uitbrengt, kan je de recentste artikels uit het magazine raadplegen via Google Maps.

  • De ‘Brieven uit de Wereld’ en andere mededelingen via MO.be seinen we door via onze Twitterpagina. Op Twitter kan je korte boodschappen posten, andere Twittergebruikers kunnen de berichten online lezen of gratis op hun gsm of via chatsoftware ontvangen. Wanneer er dus een nieuwe bijdrage verschijnt op Brieven uit de Wereld, kan je daarvan gratis op de hoogte gebracht worden via een sms-bericht op je gsm.