Nieuwe CIM-cijfers zeer positief voor MO*

Nieuws

Nieuwe CIM-cijfers zeer positief voor MO*

Nieuwe CIM-cijfers zeer positief voor MO*
Nieuwe CIM-cijfers zeer positief voor MO*

MO*

16 september 2009

Het maandblad MO* beschikt sinds gisteren over de CIM-cijfers van 2009. Het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) is een onafhankelijke onderzoeksinstelling die op regelmatige basis het bereik en de impact van print- en onlinemedia onderzoekt.

Uit onze tweede CIM-fiche blijkt dat ons maandblad 265.100 lezers bereikt, wat een stijging betekent van niet minder dan 8 procent tegenover vorig jaar, toen we afklokten op 244.500 lezers. En dat in een tijd dat het einde van de gedrukte informatie met grote regelmaat voorspeld wordt.
Overigens doet ook MO.be, de nieuwssite die MO* samen met IPS Vlaanderen publiceert, het erg goed qua bezoekers. Drukwerk en digitale informatie versterken elkaar duidelijk.
Uit de nieuwe CIM-fiche kunnen we ook nog een aantal andere zaken afleiden:

  • MO* bereikt iets meer vrouwen dan mannen.

  • MO* bereikt vooral de hoogste sociale groepen.

  • MO* bereikt vooral mensen tussen de 35 en 64 jaar.

Wereldmediahuis, de uitgever van MO*, is een gezamenlijk initiatief van 11.11.11, Broederlijk Delen, FOS, Oxfam Wereldwinkels, Plan België, Trias, Vredeseilanden en Wereldsolidariteit. De redactie werkt autonoom en gesteund met een degelijk redactiestatuut aan de informatieve opdracht van alle uitgaven.

Tags