Solidariteit in België met opstand in Egypte

Nieuws

Solidariteit in België met opstand in Egypte

De volksopstand in Egypte tegen het regime van Moebarak wekt ook solidariteit op in België. Morgen (4 februari) en zondag (6 februari) zijn er solidariteitsmanifestaties gepland, vernemen we via de sociale netwerksite Facebook.

Vrijdag 4 februari om 16u30 vindt er aan de Beurs in Brussel een solidariteitsbijeenkomst plaats. De organisatoren roepen de Belgische regering en de Europese Unie op om de onderdrukking van de demonstranten in Egypte te veroordelen, het vertrek van Hosni Moebarak te vragen en om alle krachten die strijden voor democratie te steunen.

Zondag 6 februari start om 14u een solidariteitsbetoging aan het Noordstation in Brussel. Een hele reeks voornamelijke linkse en Arabische organisaties roepen op voor de manifestatie. Ze willen daarmee de volkeren in de Maghreb en de Arabische wereld steunen in hun strijd voor democratie en mensenrechten. De betoging eindigt aan het Zuidstation.

Of er veel volk naar de manifestaties komt, is voorlopig koffiedik kijken. Op Facebook hebben alvast enkele honderden mensen hun aanwezigheid op de manifestaties aangegeven.