#TogetherFor10Million haalt tien miljoen kinderen terug naar de klas

UNAMID CC BY-NC-ND 2.0

 

Unicef en het fonds Education Above All presenteren de krachtlijnen van een project waarmee ze 10 miljoen kinderen in probleemgebieden terug naar de basisschool willen krijgen. Al deze kinderen stopten voortijdig met de school omdat die in een conflictzone ligt of werd vernield na een overstroming of aardbeving.

Education Above All Foundation (EAA), ontstaan in 2012, heeft als missie kinderen in conflict- en rampgebieden terug naar de schoolbanken te begeleiden. Via het programma Educate A Child (EAC) wil het fonds aandacht vragen voor kinderen in de lagereschoolleeftijd die niet naar school gaan.

Bootscholen

Het project #TogetherFor10Million dat 27 april 2018 wordt voorgesteld in New York richt zich tot 10 miljoen kinderen in de meest kwetsbare landen ter wereld. In totaal werden in 50 landen 42 lokale partners gevonden die werkzaam zijn rond onderwijs en ontwikkeling. Zij zullen mee de schouders onder het project zetten.

Als de seizoenregens scholen tijdelijk ontoegankelijk maken, worden de lessen verder gezet in de bootschool.

Kinderen in onder meer Soedan, Tsjaad, India, Cambodja, Laos en Libanon –hier met name Syrische vluchtelingenkinderen- vinden zo opnieuw hun weg naar de schoolbanken. In Bangladesh vond EAA onder meer een partner die scholen installeert op boten in gebieden die getroffen zijn door overstromingen. Als de seizoenregens scholen tijdelijk ontoegankelijk maken, worden de lessen verder gezet in de bootschool.

Alle partners engageren zich ertoe de doelstelling waar te maken om 10 miljoen kinderen die gestopt zijn met school in probleemgebieden in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten opnieuw kwaliteitsonderwijs te garanderen.

Het project wordt gepresenteerd door het kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef), samen met de oprichtster van EAA, hare koninklijke hoogheid Sheikha Moza bint Nasser van Qatar. Ook secretaris generaal van de VN, António Guterres en de president van Ghana, Nana Akufo-Addo, zullen aanwezig zijn.

Naast de presentatie van #TogetherFor10Million heeft het event ook als doel om aandacht te vragen voor de globale onderwijscrisis en het recht van elk kind op onderwijs.

Volgens gegevens van Unesco gaan een kwart miljard kinderen niet naar school. 63 miljoen van deze kinderen zijn tussen 5 en 11 jaar oud.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2770   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2770  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.