Trucks met zeep, luiers en water onderweg naar Rohingya-kinderen in Bangladesh

Twee weken na de aankondiging dat Unicef extra noodhulp vrijmaakt voor Rohingya met jonge kinderen, zijn de trucks met schoon water en hygiënische producten onderweg naar het district Cox’s Bazar in Bangladesh. Dat meldt het VN-kinderfonds in een persbericht.

© Unicef

 

In Cox’s Bazar, een havenstad in het gelijknamige district aan de Golf van Bengalen, stromen veel Rohingya toe die het geweld in Myanmar ontvluchten. Zij worden er ondergebracht in kampen en bij gastgezinnen.

Kinderen extra kwetsbaar

Sinds 25 augustus zijn al 400.000 Rohingya vanuit Myanmar gevlucht naar Bangladesh, en daar komen elke dag duizenden vluchtelingen bij. Zestig procent van hen zijn kinderen. De opvangmogelijkheden zijn schaars.

‘Ons wacht een monumentale taak om deze kinderen te beschermen.’

‘Er is een acuut tekort aan alles wat nodig is om deze mensen goed op te vangen, in het bijzonder tenten, voedsel en schoon water’, zegt Edouard Beigbeder van Unicef Bangladesh. ‘De huidige omstandigheden maken de kinderen extreem kwetsbaar voor ziekten veroorzaakt door vervuild water. Ons wacht een monumentale taak om deze kinderen te beschermen.’

Bovenop de toestroom van vluchtelingen worden verschillende gebieden in Bangladesh momenteel ook geteisterd door overstromingen. Unicef levert daarom onder meer waterzuiverende tabletten, zeep, jerrycans, bleekpoeder, sanitaire doekjes, luiers en sandalen.

‘Deze middelen zijn de eerste stap in de beslissing om de hulp voor Rohingya-kinderen serieus op te drijven in Bangladesh’, zegt Beigbeder.

Voor deze extra steun heeft Unicef 5 miljoen dollar nodig bovenop de 4,8 miljoen die al werd uitgetrokken voor de noodhulp voor de bredere regio die getroffen is door het water.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2797   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2797  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.