Trump-bos telt al 50.000 bomen

Een groep klimaatwetenschappers plant een bos aan om de ‘domheid van de Amerikaanse president te compenseren.’ Het bos telt inmiddels al meer dan vijftigduizend bomen.

  • Chris Gin CC BY-NC-ND 2.0 Redwoods Woud, Rotorua, Nieuw-Zeeland Chris Gin CC BY-NC-ND 2.0

De groep, Forest Trump, is opgericht door de klimaatwetenschappers Dan Price en Jeff Willis, in samenwerking met ondernemer Adrien Taylor om duizend bomen aan te planten in Nieuw-Zeeland.

‘We wilden iets tastbaars waar de mensen zich bij konden aansluiten’, zegt Price in de Huffington Post, ‘iets dat een fysiek effect zou hebben op wat de Amerikaanse regering doet.’

Gevoed door onwetendheid

Van de lokale actie in Nieuw-Zeeland is het Trumpbos inmiddels uitgebreid tot meer dan 50.000 bomen over de hele wereld. Via een internetportaal kan iedereen geld storten aan organisaties die bomen planten. Ook wie lokaal initiatieven neemt, kan die virtueel bij het bos aansluiten.

‘Het is onbegrijpelijk dat Trump beslissingen kan nemen die zo schadelijk zijn voor de hele wereld en de recente vorderingen teniet kan doen’

De initiatiefnemers werken aan een digitale kaart om de aangroei van het wereldwijde woud in kaart te brengen.

Bedoeling is om ‘iets echt positiefs te laten ontstaan uit de domheid van Trump’, aldus de initiatiefnemers.

‘De machtigste man ter wereld verwerpt de meest essentiële klimaatwetenschap.

Het is onbegrijpelijk dat Trump beslissingen kan nemen die zo schadelijk zijn voor de hele wereld en de vorderingen die recent gemaakt zijn teniet kan doen’, zegt Adrien Taylor.

De wetenschappers hopen dat het Trumpbos groot genoeg wordt om de effecten te compenseren van Trumps beleid als hij erin slaagt het Clean Power Plan terug te draaien. Met dat plan wilde zijn voorganger Barack Obama de uitstoot van de VS aan banden leggen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.