“Trump-bos” telt al miljoen bomen

Forest Trump, een wereldwijd bos om de ‘domheid van de Amerikaanse president te compenseren’, groeit razendsnel. Het bos telt inmiddels al meer dan een miljoen bomen.

Public domain (CC0)

 

Forest Trump ontstond na de verkiezing van Trump als een lokaal idee in Nieuw-Zeeland. Klimaatwetenschappers Dan Price en Jeff Willis en ondernemer Adrien Taylor wilden een concrete actie om het beleid van Trump te compenseren. Ze kwamen op het idee om mensen aan te sporen bomen te planten in naam van Trump.

Wat begon met een lokale campagne om duizend bomen te planten, groeide in een mum van tijd uit tot een internationale campagne, en binnen enkele weken telde het bos al vijftigduizend bomen.

Nu heeft het wereldwijde bos de kaap van een miljoen stuks gerond, met de hulp van meer dan drieduizend mensen, bedrijven en organisaties over de hele wereld. De campagne genereerde ook al 133.610 dollar aan investeringen in nieuw bos. Een digitale kaart houdt de groei van het wereldwijde woud bij.

Monumentale domheid

‘De Amerikaanse president Donald Trump ontkent de wetenschappelijke realiteit van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering’, zeggen de initiatiefnemers. ‘En zo negeert hij een van de grootste bedreigingen voor een gezond leven op aarde’.

‘Hij wil inzetten op steenkool, ook al raden wetenschappers dat af en zeggen economen dat er meer winst en banen te vinden zijn in hernieuwbare energie. Dus planten we een bos om de extra broeikasgassen uit de atmosfeer te halen: we planten een wereldwijd bos om Trumps monumentale domheid te compenseren.’

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift