Actieplatform Palestina veroordeelt aanslag Palestijnse schutter

Het Actieplatform Palestina (APP) veroordeelt de aanslag die een Palestijnse schutter gisteren (donderdag) pleegde in een Joodse religieuze school. Deze aanslag die werd opgeëist door een onbekende gewapende groepering dreigt de dynamiek van extreem geweld tegen burgers nog verder op de spits te drijven.
De aanslag is een nieuw dieptepunt na een week van buitenproportioneel geweld van Israël in de Gazastrook, verhoogt het aantal slachtoffers van de laatste week en legt opnieuw een zware hypotheek op de zo noodzakelijke politieke onderhandelingen om een rechtvaardige vrede te vinden.
Wij veroordelen alle geweld tegen burgers, Israëli’s en Palestijnen. Daarom roepen we onze regering, als ondertekenaar van de Vierde Conventie van Genève, op om het respect voor het internationaal humanitair recht te verzekeren en de vicieuze cirkel van geweld tegen burgers te helpen doorbreken.

Geweldspiraal doorbreken


De beste weg om de herinnering aan al die doden eer aan te doen, en de enige weg om de geweldspiraal te doorbreken, ligt in onze voortdurende inspanningen om diplomatiek overleg tussen Israël en alle Palestijnse partijen de overhand te laten vinden, met een duidelijk doel: het einde van de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden en de oprichting van een leefbare en onafhankelijke Palestijnse staat naast Israël.
Beide partijen moeten de regels van het internationaal humanitair recht respecteren en Israël moet als bezettende macht een duidelijk signaal geven, onmiddellijk de grootschalige Israëlische operatie in de Gazastrook stopzetten en de vredesgesprekken perspectief bieden. Ook Hamas en de Palestijnse gewapende groeperingen moeten hun raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israël stopzetten.
We dringen er bij onze regering op aan dat ze een rechtenbenadering hanteert en in de volgende bijeenkomst van het Kwartet voor het Midden-Oosten pleit voor herstel van de regels van het internationaal recht. Dit is een eerste voorwaarde voor de oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict.
Actieplatform Palestina

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.