Aid or Trade: Schone investeringen in Ghana

Aid or Trade? — ‘Schone’ investeringen in Ghana

De meeste Ghanezen koken op hout, houtskool of afval, wat erg vervuilend en gevaarlijk is. Het lokale bedrijf M38, opgezet door Clara Mankata en opgebouwd met een buitenlands krediet van E+Co, biedt een schoner en veiliger alternatief: LPG.

De vulstations van M38 zijn een groot succes. Binnenkort staat de onderneming geheel op eigen benen.

Dit is de eerste aflevering van Aid or Trade, een serie over verantwoorde ondernemersinitiatieven in Afrika. Het uitgangspunt van Aid or Trade: hulp is niet langer slechts een kwestie van geld overmaken of goederen verschepen, het is meer en meer een kwestie van het opzetten van duurzame bedrijven.

In elk van de video’s van Aid or Trade komt een kansrijk of succesvol project in Afrika aan bod, veelal een samenwerking tussen partijen in de publieke en private sector.

Aid or Trade wordt gemaakt door het Nederlandse productiebureau Africa Interactive. Africa Interactive is een sociale onderneming met een netwerk van meer dan 2000 lokale mediaprofessionals in meer dan 50 landen, voornamelijk in Afrika. Africa Interactive heeft kantoren in Amsterdam, Accra en Nairobi. Haar netwerk bestaat uit cameramensen, fotografen en journalisten en gezamenlijk produceren zij media-producties (video’s, fotografie, tekst en websites) voor NGOs, ministeries en multinationals die hun projecten in Afrika in beeld willen brengen, willen monitoren of onderzoek willen doen.

Voor meer informatie en voorbeelden, zie: www.africa-interactive.com

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.