Interview met Ha-Joon Chang

Op woensdag 2 juli nodigen MO* en 11.11.11. de invloedrijke econoom Ha-Joon Chang uit om in Brussel zijn visie op vrijhandel, groei en welvaart in een mondialiserende wereld te geven. Dit interview door Bryan Bruce is alvast een ideale teaser om naar deze avond te komen.

 

De Zuid-Koreaanse econoom Ha-Joon Chang kreeg vooral internationaal bekendheid met zijn boek “23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme”, waarvan er wereldwijd maar liefst 1,3 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek “Economie. De gebruiksaanwijzing” nodigen 11.11.11 en MO* Chang uit om in Brussel zijn visie op vrijhandel, groei en welvaart in een mondialiserende wereld te geven.

Na de lezing volgt een debat tussen Ha-Joon Chang en  Ivan Van de Cloot van het Itinera Instituut. Het debat wordt gemodereerd door John Vandaele, journalist bij MO*. De inleiding gebeurt door Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11.

Woensdag 2 juli, 20u, Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel.
Inschrijven verplicht via www.11.be/debat of debat@11.be
Een organisatie van 11.11.11 en MO*.

Biografie Ha-Joon Chang

Ha-Joon Chang  (Zuid-Korea, 7 okt 1963) is één van de toonangevende economisten gespecialiseerd in ontwikkelingseconomie. Hij doceert aan de University of Cambridge,USA. Hij is lid van het ‘Center for Economic and Policy Research’ in Washington, D.C.

Voor zijn werk ontving hij verscheidene prestigieuze prijzen zoals de Wassily Leontief Prize in 2005 (eerdere winnaars waren oa Amartya Sen, John Kenneth Galbraith, Herman Daly, Alice Amsden en Robert Wade). Chang werd door Prospect magazine opgenomen in de top van ‘World Thinkers’ in 2013.

Hij was adviseur bij de wereldbank, de Aziatische Ontwikkelingsbank en de Europese Investeringsbank. Hij gaf ook advies aan verschillende VN-agentschappen en aan Oxfam. Chang zetelt in het bestuur van de Academics Stand Against Poverty (ASAP).

Voor zijn boek ‘Bad Samaritans: The Myth of Free Trade and the Secret History of Capitalism’ kreeg hij applaus van Nobelprijs winnaar voor Economie, Joseph Stiglitz.

Zijn  recentste boeken werden in het Nederlands vertaald en zijn uitgegeven bij Nieuw Amsterdam: “23 dingen die ze je niet vertellen over het kapitalisme” en “Economie. De gebruiksaanwijzing” ( eind juni 2014)

Lees de interviews die MO* eind vorig jaar had met Ha-Joon Chang (deel 1 en deel 2) en check zijn website http://hajoonchang.net/

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2785   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2785  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.