Wie zorgt er voor een échte groene revolutie?

Maakt u zich zorgen over de voedselcrisis? Dat hoeft eigenlijk niet, want de oplossing voor die voedselcrisis is heel eenvoudig. Lees even mee voor u ons gek verklaart. In de wereld leven 2,5 miljard mensen van de landbouw – boeren, boerinnen en hun kinderen. Zij zijn perfect in staat om de wereld van voldoende voedsel te voorzien. Overal waar boerenfamilies over voldoende en goede grond beschikken en over de middelen om te investeren in een productieve landbouw, leveren zij ronduit schitterende prestaties. Zij kunnen de oplossing bieden voor de stress die wij met ons allen de voorbije decennia door de wereld hebben gejaagd: we hebben de landbouw en de boeren aan hun lot overgelaten, de voedselproductie doen stokken, de prijzen laten stijgen en de honger en de ondervoeding laten toenemen en we vullen nog liever onze benzinetanks met zogenaamde biobrandstoffen dan mensen te laten eten. Tot voor kort heerste honger vooral op het platteland. Nu raken zelfs de steeds talrijker arme stadsbewoners niet langer aan betaalbaar eten. Maar het kan anders, en veel beter.

LEES OOK

© Reporters / Georg Wendt
Journalistenverenigingen en mensenrechtenorganisaties uiten felle kritiek op de veroordeling van de prominente Azerbeidzjaanse onderzoeksjournaliste Ismayilova Khadija.
Ziekenhuis in Qataba. © MSF
Christine Buesser, projectverantwoordelijke voor Artsen Zonder Grenzen, kwam in mei in Jemen aan.
S.Kilungu (CCAFS) (CC by-nc-sa 2.0)
Miljardair en filantroop Bill Gates roept op tot meer steun voor arme boeren om zich te wapenen tegen de gevolgen van de klimaatverandering.
(CC0)
In de dichtstbevolkte regio van het door oorlog geteisterde Jemen lopen steeds meer mensen dengue (knokkelkoorts) op.
X

Ontdek

MO*nieuwsbrieven

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

Facebook/Twitter

Blijf op de hoogte van het belangrijkste mondiaal nieuws.

MO*magazine

Abonneer je op ons unieke kwartaalmagazine voor slechts € 20.

Een abonnement nemen

MO*papers

Abonneer je op de gratis digitale achtergronddossiers (pdf) over actuele mondiale thema’s.