Wie zorgt er voor een échte groene revolutie?

Maakt u zich zorgen over de voedselcrisis? Dat hoeft eigenlijk niet, want de oplossing voor die voedselcrisis is heel eenvoudig. Lees even mee voor u ons gek verklaart. In de wereld leven 2,5 miljard mensen van de landbouw – boeren, boerinnen en hun kinderen. Zij zijn perfect in staat om de wereld van voldoende voedsel te voorzien. Overal waar boerenfamilies over voldoende en goede grond beschikken en over de middelen om te investeren in een productieve landbouw, leveren zij ronduit schitterende prestaties. Zij kunnen de oplossing bieden voor de stress die wij met ons allen de voorbije decennia door de wereld hebben gejaagd: we hebben de landbouw en de boeren aan hun lot overgelaten, de voedselproductie doen stokken, de prijzen laten stijgen en de honger en de ondervoeding laten toenemen en we vullen nog liever onze benzinetanks met zogenaamde biobrandstoffen dan mensen te laten eten. Tot voor kort heerste honger vooral op het platteland. Nu raken zelfs de steeds talrijker arme stadsbewoners niet langer aan betaalbaar eten. Maar het kan anders, en veel beter.

LEES OOK

Wat komt er uit de bus wanneer je acht Congolese, acht Chinese en zeven Belgische studenten drie weken laat nadenken over de mondiale uitdagingen van morgen?
(c) acelebrationofwomen.org
Je dochter behoeden voor verkrachting of seksueel misbruik? Veel Indiase moeders kiezen voor een snelle uithuwelijking, nochtans strafbaar in het land.
CC rajkumar1220
De Bonda, leden van een van de oudste stammen in India, sluiten zich af van de buitenwereld en de moderniteit.
(c) nl.wikipedia.org
De Caraïbische eilanden verwachten veel van een grote internationale conferentie begin september op Samoa, in de Zuidelijke Pacific.