Wie zorgt er voor een échte groene revolutie?

Maakt u zich zorgen over de voedselcrisis? Dat hoeft eigenlijk niet, want de oplossing voor die voedselcrisis is heel eenvoudig. Lees even mee voor u ons gek verklaart. In de wereld leven 2,5 miljard mensen van de landbouw – boeren, boerinnen en hun kinderen. Zij zijn perfect in staat om de wereld van voldoende voedsel te voorzien. Overal waar boerenfamilies over voldoende en goede grond beschikken en over de middelen om te investeren in een productieve landbouw, leveren zij ronduit schitterende prestaties. Zij kunnen de oplossing bieden voor de stress die wij met ons allen de voorbije decennia door de wereld hebben gejaagd: we hebben de landbouw en de boeren aan hun lot overgelaten, de voedselproductie doen stokken, de prijzen laten stijgen en de honger en de ondervoeding laten toenemen en we vullen nog liever onze benzinetanks met zogenaamde biobrandstoffen dan mensen te laten eten. Tot voor kort heerste honger vooral op het platteland. Nu raken zelfs de steeds talrijker arme stadsbewoners niet langer aan betaalbaar eten. Maar het kan anders, en veel beter.

LEES OOK

© CC BY-SA 2.0 rijans
De instorting van de Bengaalse kledingfabriek Rana Plaza exact een jaar geleden zette grote internationale modemerken aan om meer te doen voor de textielarbeiders in Bangladesh.
Uwigabire, Mutimukeye, Ineza en David zijn in Rwanda geboren in 1994, het jaar waarin het land stierf.
"© European Union 2013 - European Parliament" (Attribution-NonCommercial-NoDerivs Creative Commons license)
De Europese Ombudsman Emily O’Reilly bekritiseert de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid na een klacht over een belangenconflict.
US Airforce (CC BY 4.0)
Consumentenorganisaties, gezondheidswerkers en milieugroepen in de Verenigde Staten roepen de Amerikaanse regering op loodvrije vliegtuigbrandstof te verplichten, nu er sinds kort een alternatief i