Grondgenoten | Boekvoorstelling Dirk Holemans

In zijn nieuwe boek Grondgenoten toont Dirk Holemans hoe we kunnen zorgen voor een gezond voedselaanbod voor iedereen. Radicaal zorg dragen voor eters, boeren en de levende omgeving leidt tot een positieve spiraal vol veerkracht. Met deze broodnodige voedseltransitie geven we zowel het klimaat als onze gezondheid een duw in de rug. Hoe pakken we dat aan? 

We gaan in gesprek met de auteur en gasten Fairouz Gazdallah (Beleidsadviseur Oxfam België), Arne Dambre (huisarts bij WGC Brugse Poort) en Elise Van Broeckhoven (boerin bij Grondig). Journaliste Tine Hens modereert. Daarnaast vertellen ook Emma Tack (De Aroma’s) en Boland Ferments hoe zij die broodnodige voedseltransitie elke dag vormgeven.  

Tussen 17:00 en 19:00 kan je in het café terecht bij een aantal infostanden van lokale ondernemers die het anders doen. Je ontdekt initiatieven van boeren, producenten, sociale organisaties,...