Mondiaal Café: Wordt de koffie te heet en de chocolade te bitter?

Verontrustende berichten in de pers: koffie wordt door klimaatverandering duurder, chocolade werd de afgelopen twee jaar zelfs 50% (!) duurder. Wat is er aan de hand met onze grondstoffen? Worden producten als koffie en chocolade een luxe?
We gaan op zoek naar de oorzaken, bekijken wat het precies betekent voor de producenten in het Globale Zuiden en surfen langs enkele projecten die de grondstoffencrisis probeert tegen te gaan.
19u00 Onthaal
19u30 Key-note over de grondstoffencrisis, met focus op koffie en cacao (door Bart Van Besien – Oxfam)
20u00 Panelgesprek (gemodereerd door Elien Spillebeen (MO*), met Raf Van den Bruel (Raf Coffees), Philippe Weiler (Fairtrade Belgium), Ellen Taerwe (Holy Cow), Liesbeth Van Meulder (Rikolto)
20u45 Muzikaal intermezzo door Karibu
21u00 Q&A voor het panel vanuit het publiek
21u30 Netwerkreceptie