Poëtik Bazar

4de editie van de poëziemarkt en -festival in Brussel van 20 tot 22 september 2024 in de Hallen van Schaarbeek

De vierde editie van Poetik Bazar strijkt van 20 tot 22 september opnieuw neer in de Hallen van Schaarbeek. De Brusselse poëziemarkt en -festival schittert met een uitgebreid, meertalig en interactief programma en nodigt de bezoeker uit om de hedendaagse poëzie in al haar diversiteit te (her)ontdekken. Dit jaar is Turkije gastland, gecureerd door auteur en vertaler Canan Marasligil.

De markt brengt een honderdtal uitgeverijen samen uit België, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Québec. Naast een grotere focus op Nederlandstalige poëzie, zijn er ook enkele nieuwigheden: Engelstalige poëzie doet haar intrede en er zijn nog meer poëtische objecten te ontdekken, van boeken en tijdschriften tot micro-publishing en illustratie.

Er is ook plaats voor ontmoetingen, voordrachten en signeersessies in aanwezigheid van tal van artiesten, creatieve workshops voor alle leeftijden en activiteiten buiten de site. Lichaam, woord en muziek versmelten tijdens feestjes, concerten en optredens. Dit gevarieerde programma maakt van Poetik Bazar een uniek evenement in België.

Leef een weekend lang op het ritme van poëzie. Welkom bij Poetik Bazar!