De wereld rond

Analyse

De wereld rond

24 oktober 2011

MO* stuurt in oktober zijn zonen en dochters uit. Volg de belevenissen van Tine Danckaers (in Bahrein), Olivia Rutazibwa (in Ethiopië en Somaliland) en ook Kristof Clerix (in het verre oosten van Rusland) op de wereldblog van de MO.be.

Tine Danckaers in Bahrein

MO*-journaliste Tine Danckaers trok naar het welvarende ministaatje Bahrein. Op basis van gesprekken met leden van mensenrechtenorganisaties, opposanten, dokters en gewone burgers keek ze hoe het gesteld is met de Arabische lente in de kleine oliestaat, acht maanden nadat het Saoedische leger het protest op Pearl Roundabout op bloedige wijze de kop indrukte.
Naar Tines blog

Olivia Rutazibwa in Somaliland

MO*redactrice Olivia Rutazibwa reisde vanaf 11 oktober een maand door Ethiopië en Somaliland voor een reportage in MO*magazine.
In Ethiopië hoopt ze lokaal gegroeide samenlevingsmodellen te vinden die de voortdurende conflicten in het land de wereld uit kunnen helpen en in Somalië zoekt ze antwoorden op de vraag of een onafhankelijk Somaliland realistisch is.
Naar Olivias blog

Kristof Clerix in Oost-Rusland

Hoe zijn de relaties tussen de Chinese draak en de Russiche beer? Geen betere plaats om de temperatuur te meten dan de grensstreek tussen China en Rusland. MO*redacteur Kristof Clerix boekte een retourticket naar het Verre Oosten van Rusland.
Naar Kristofs blog