Ons kyk maar wat hulle sal maak.

Blog

Ons kyk maar wat hulle sal maak.

Ons kyk maar wat hulle sal maak.
Ons kyk maar wat hulle sal maak.

Verkiezingen zijn op komst en nabij en nog steeds weten de mensen niet voor welke partij ze moeten kiezen. Grote beloftes worden op tafel gegooid maar wie zal het waar maken?

Er is nu de nieuwe partij COPE die een verschil wil maken daar waar het ANC gefaald heeft. Maar als je hier plaatselijk kijkt naar de mensen die van het ANC overgestapt zijn naar COPE dan twijfel ik ook sterk aan COPE.De mensen praten mij er veel over en toch zie ik T-shirts dragen van COPE door mensen die zo negatief spreken over vorige ANC-leiders maar die nu bij COPE zijn aangesloten . Als ik hen hierover aanspreek krijg ik als antwoord de vraag: “Voor wie moeten we nu nog gaan stemmen?” Het vertrouwen in het politiek systeem is zoek geraakt.

Een andere man uit het dorp heeft zich volledig gedistantieerd van de partij ID en is terug overgestapt naar het ANC. Het is voor hen niet meer belangrijk wat Zuma op zijn kerfstok heeft. Hij kijkt hoe het ANC hen uit de apartheid gehaald heeft en gelooft nog sterk dat het ANC nog veel verschil kan maken. Mij lijkt het sterk op een gok als de mensen naar de stembus stappen. Sommigen weten op het moment van stemmen nog niet zeker voor wie en welke partij ze gaan stemmen. Ons kyk maar wat hulle sal maak.