Sneeuw in Colorado

Blog

Sneeuw in Colorado

Sneeuw in Colorado
Sneeuw in Colorado

Beste vrienden, welbedankt voor jullie vele brieven die ons solidariteit en goede moed bezorgen. De lente is aangebroken in Colorado. Ik kreeg het bezoek van mijn zus en mijn oudste zoon. Ze brachten me de warmte van mijn familie, vrienden en van heel ons volk. In de winter heeft het hier weinig gesneeuwd. Maar eind maart overviel een fikse sneeuwbui ons, en niet in het minst mijn bezoekers. Maar dat kon niet voorkomen dat we heel gelukkige momenten doorbrachten. Eindelijk kon eens een familiebezoek doorgaan zonder complicaties.

Sinds april vorig jaar, toen een zwaar incident gebeurde in deze gevangenis, zijn we opgeloten in onze cel of in onze verblijfsruimtes. Pas sinds maart laten ze ons één keer in de week voor een uurtje recreatie op de binnenplaats. Het lijkt niet meer op het ‘normale’ leven van vroeger hier. De directie probeert zware problemen te voorkomen door de bewegingen van de gevangenen te beperken. Nochtans zal dat niet kunnen voorkomen dat er nog gewelddaden gebeuren.  En daarna worden we weer met zijn allen in isolement gezet, ondanks het feit dat slechts enkelen het geweld veroorzaken. Spijtig genoeg is het vrijwel onmogelijk om dit geweld volledig te vermijden. Het heeft zijn wortels in de diepe problemen van deze maatschappij, zoals het racisme, de bendes, de drugs en illegale kansspelen. Ze ontstaan en verspreiden zich in de straten van de grootsteden van dit land. De gevangenisbevolking, die we zouden kunnen zien als een microcosmos van deze kapitalistische maatschappij, blijft maar aangroeien terwijl de probelemen niet opgelost geraken. De Verenigde Staten, het zogenaamde ‘droomland’ heeft vandaag de grootste gevangenisbevolking ter wereld.

Onze vraag voor herziening van ons proces voor het Hoogste Gerechtshof komt normaal ten laatste in juli voor. Dan zullen we weten of onze zaak aanvaard wordt of niet. Ik denk dat onze vraag tot herziening moeilijk afgewezen kan worden als je weet dat ze ondersteund wordt door buitengewone ‘amicus’brieven van vele personaliteiten en instellingen wereldwijd. In naam van de vijf herhaal ik jullie dat we de moed niet verliezen, integendeel. Naarmate de solidariteit groeit, groeit ons doorzettingsvermogen, ons optimisme en versterkt zich onze waardigheid.

Een stevige omhelzing

Venceremos!

Antonio

More than words

Dignity is more than a banner

not squawking

her self is her manner.

Dignity, a seed

which one sows

so that she grows

a white dove

that rare kind of special love.

Dignity stands in justice

where she is found

each time you fall

and make a rebound.

Dignity is realized

you must always defend her

against Goliath

a wave your action does offer

with all your faults and all of your worth.

Dignity comes easily to the poor man

but not so for the rich

you, who ‘break bread’ before taking your piece

never to associate yourself with an

injustice

make no claim on love.

Dignity has a well defined contour:

to live without fear of what others may sigh

to proclaim in defiance

to what is a lie.

Dignity is complete independence

a movement toward peace.

Dignity declines ownership

never let her become divided

‘like a sponge: though squeezed upon

maintains until death

the power of its full breath’

Antonio Guerrero R.