China haalt eigen doelstellingen “perfect”

lin qiang/Unsplash (CC0)

Xi’an Bell Tower, Xi’an, China

China haalt alle 36 ontwikkelingsdoelen die het zichzelf had gesteld in 2017 “perfect”, naar eigen zeggen. Dat blijkt uit cijfers van de Chinese Staatsraad. 

De Chinese economie groeide vorig jaar met 6,9 procent, en die leverde volgens het Chinese staatspersagentschap Xinhua 13,51 miljoen nieuwe banen op in de steden - meer dan de doelstelling van 11 miljoen. Het werkloosheidspercentage klokte af op 3,9 procent, beter dan de vooropgestelde 4,5 procent. 

China haalt alle 36 ontwikkelingsdoelen die het zichzelf had gesteld in 2017 “perfect”, naar eigen zeggen. 

Ook het inkomen per inwoner groeide flink, met 7,3 procent. Het gemiddelde aandeel van het gezinsinkomen dat aan voedsel wordt gespendeerd, daalde van 30,1 procent in 2016 tot 29,3 procent vorig jaar. 

China maakte ook belangrijke vorderingen in de strijd tegen industriële overcapaciteit. In de steenkoolsector werd die overcapaciteit met 250 miljoen ton teruggedrongen - meer dan de 150 ton die China zich had voorgenomen. 

China slaagde er volgens de cijfers in om meer dan 6 miljoen appartementen in sloppenwijken te renoveren in 2017, 12,89 miljoen plattelandsbewoners uit de armoede te halen en 285.000 kilometer plattelandswegen aan te leggen of te renoveren. 

De raad zet ook de Chinese milieu-inspanningen in de verf.  De vervuiling met zwaveldioxide is vorig met 8 procent gedaald, die van stikstof met 4,9 procent. En 820.000 hectare kwaliteitsarme landbouwgrond werd omgevormd tot bos of grasland. 

De nieuwe ontwikkelingsdoelen voor 2018 zijn nog niet bekend, maar worden verwacht in het toekomstige werkrapport van de regering. 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.