Klimaatzaak heeft al 8000 nieuwe mede-eisers dankzij nieuwe applicatie

Dinsdag lanceerde Klimaatzaak een applicatie die het mogelijk maakt om online mede-eiser te worden. Al meer dan 8000 mensen sloten zich op die manier aan. 

  • © Klimaatzaak Campagnebeeld van de Klimaatzaak © Klimaatzaak
  • © Klimaatzaak Campagnebeeld van de Klimaatzaak © Klimaatzaak
  • © Klimaatzaak Campagnebeeld van de Klimaatzaak © Klimaatzaak

Begin januari liet de vzw Klimaatzaak nog weten strijdvaardiger dan ooit te zijn. De wachttijd die er is door taalperikelen willen ze gebruiken om nog sterker te staan, met een breed gedragen project en vele mede-eisers. Dat lijkt nu aardig te lukken en de initiatiefnemers gaan resoluut voor 100.000 mede-eisers .

‘Die honderdduizend durfden we eerst nog niet uitspreken. Maar nu is het heel snel aan het gaan en lijkt dat plots haalbaar. Dat zou wereldnieuws zijn, ik denk niet dat er al veel processen zijn gestart met zoveel eisers’ reageert Sarah Van Riel van Klimaatzaak.

Via een online invulformulier en een sms-bevestiging word je mede-eiser in enkele seconden. Sinds dinsdag sloten zo al 8000 nieuwe mensen zich aan.

Met de lancering van een applicatie is het nu eenvoudiger om deel te nemen. Via een online invulformulier en een sms-bevestiging word je mede-eiser in enkele seconden. Sinds dinsdag sloten zo al 8000 nieuwe mensen zich aan bij het proces, dat brengt de teller op 25.000.

‘Wij voelden ook aan dat veel meer mensen interesse hadden om mede-eiser te worden maar de vorige procedure was veel te omslachtig. Mede-eisers moesten immers hun volmacht printen, handtekenen en versturen met als gevolg dat de volmacht vaak bleef liggen. Unanimous, een jong Brussels marketing collectief, heeft dat voor ons aangepakt door de applicatie te ontwikkelen. We zijn ze daar heel dankbaar voor.’

De rechtszaak, aangespannen tegen vier Belgische overheden, moet de politici op hun verantwoordelijkheden wijzen. Het klimaat heeft geen tijd voor politieke spelletjes, daarom moet er nu actie ondernomen worden. In het belang van de samenleving, de toekomst van onze kinderen en de planeet.

© Klimaatzaak

Campagnebeeld van de Klimaatzaak

In de zomer van 2015 ging het proces voor het eerst van start bij een Franstalige rechtbank in Brussel. Het Vlaamse Gewest zag zijn kans schoon om een taalkwestie in het leven te roepen en het proces werd voor maanden uitgesteld. Momenteel is het wachten op de uitspraak van het Hof van Cassatie, niet over het klimaat, wel over taal.

‘Voor ons maakt het niet uit in welke taal de rechtszaak gevoerd wordt. Het zijn de tegenpartijen die het onderling oneens zijn. De Federale en Vlaamse overheid bestaan nochtans uit dezelfde partijen.’

Vzw Klimaatzaak bleef in tegenstelling tot de ministers niet bij de pakken zitten. Met een groeiende aanhang roepen ze nu feller dan ooit op tot actie.

Wie mede-eiser wil worden kan terecht op www.klimaatzaak.eu.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.