MO.be vernieuwt: gratis nieuws, mét diepgang

Nieuws

MO.be vernieuwt: gratis nieuws, mét diepgang

MO.be vernieuwt: gratis nieuws, mét diepgang
MO.be vernieuwt: gratis nieuws, mét diepgang

03 maart 2014

Een moderne nieuwssite, mét diepgang, kwaliteit en een mondiale blik: ziedaar de vernieuwde MO.be. Een indrukwekkende ploeg redacteurs, columnisten, specialisten en bloggers zorgt vanaf maandag 3 maart voor een voortdurend aanbod verhalen, analyses, nieuwsberichten en beelden die de wereld een stuk beter begrijpbaar maken. De nieuwe layout maakt het digitaal lezen van artikels op MO.be tot een aangename ervaring en laat multimedia helemaal tot zijn recht komen. En best van al: dit alles volledig gratis!

De MO*redactie staat vanaf nu garant voor de online inhoud van MO*. Verwacht u aan onderzoeksjournalistiek, verhelderende analyses en interviews, exclusieve reportages. Typisch MO*, kortom.

Een belangrijke pijler van de nieuwe MO.be zijn de weekdossiers. Iedere week snijden we een relevant onderwerp aan, dat we in dagelijkse afleveringen voor u uitbenen. Met interviews, reportages, video’s, beeldreportages en analyses, doen we u de steeds sneller veranderende wereld om u heen beter begrijpen.

Drie keer per week laten we een van onze 12 MO*columnisten op u los. Deze diverse ploeg auteurs kijkt met een scherpe blik en vanuit verrassende perspectieven naar de actualiteit en onze maatschappij.

De 30 specialisten van de gloednieuwe MO*academy brengen we in stelling om de actualiteit te duiden, moeilijke onderwerpen te belichten en inzicht te verschaffen bij nieuwe trends.

Onze Wereldbloggers berichten vanuit de vier windstreken over kleine en grote gebeurtenissen in de wereld.

Op MO.be wordt met opinies ook het debat gevoerd rond de hot topics binnen thema’s als klimaat, mondialisering, diversiteit, ontwikkeling en het hele veld van economie, milieu, politiek en maatschappij.

Comfort

Om al deze kwaliteitsvolle content tot bij u te brengen, hebben we MO.be in een volledig nieuw kleedje gestoken. De vormgeving werd volledig afgestemd op uw lees- en gebruikgsgemak.

Omdat online vandaag ook mobiel betekent, hebben we MO.be responsive gemaakt: de website past zijn uitzicht helemaal aan aan het scherm waarop hij wordt gelezen. Van groot computerscherm, over tablet tot een klein smartphonescherm: uw lees- en kijkgemak is steeds gegarandeerd.

En omdat beelden op hun eigen onnavolgbare manier over de werkelijkheid vertellen, besteden we nog meer aandacht aan sterke foto’s en integreren we ook meer bewegend beeld. Om cijfers te laten spreken, gebruiken we inzichtelijke grafieken en op een website die mondiaal nieuws en achtergrond brengt kunnen kaarten uiteraard ook niet ontbreken.

Omdat we weten dat het niet altijd lukt de diepgravende artikels te lezen op het moment dat u ze ziet, hebben we MO.be voorzien van een Lees later-knop. Gebruik die knop om artikels die u later wil lezen van een bladwijzer te voorzien, ze zullen voor u verzameld staan wanneer u later terugkomt op MO.be. Als u een MO.be-account aanmaakt, zal uw persoonlijke artikellijst ook gesynchroniseerd zijn over uw verschillende toestellen.

Volgen

MO.be is volledig gratis. Het enige wat u moet doen om op de hoogte te blijven is u inschrijven op onze nieuwsbrief. Die bezorgt tweemaal per week het beste van MO.be in uw mailbox vallen.

Uiteraard kan u MO.be ook volgen op Twitter en komt u het laatste op MO.be ook te weten via Facebook.