Ontdek Azië via de lokale bevolking

Nieuws

Ontdek Azië via de lokale bevolking

Ontdek Azië via de lokale bevolking
Ontdek Azië via de lokale bevolking

Charlotte Van Campenhout

19 januari 2014

Dineren bij een Vietnamees koppel thuis. Een juwelenworkshop bijwonen in Thailand. Een fietstocht door Katmandoe met een Nepalees. Dit zijn slechts enkele activiteiten die je via Withlocals kunt boeken.

Stel, je gaat naar Sri Lanka. Je bereidt je voor door een toeristische gids te kopen zodat je zeker geen tempels overslaat. Verder boek je een verblijfplaats, liefst met een zwembad of met zicht op zee. Tenslotte typ je Sri Lanka in op Wikipedia en kom je te weten dat Sri Lanka vroeger Dominion Ceylon heette. Proficiat, je bent de doorsnee toerist!

Op zich is daar niets mis mee, maar een land heeft zoveel meer te bieden. Een land heeft inwoners en het zijn net zij die van het land en de cultuur maken wat het is. Maar hoe kom je in godsnaam in contact met de locals?

Daar hebben de Nederlandse broers Willem en Marijn Maas samen met Mark Mansveld de perfecte oplossing voor gevonden. Dankzij hun website kom je gemakkelijk in contact met de inwoners van Sri Lanka, Vietnam, Thailand, Singapore, Indonesië, Nepal en Maleisië. En zij met jou.

Voor elk land kan je kiezen uit drie opties: Eat Withlocals, Tours Withlocals of Activities Withlocals. Je kan dus tegen betaling gaan eten bij een lokale familie thuis, een avontuurlijke tocht maken of andere activiteiten doen zoals windsurfen. Al deze activiteiten worden gehost door iemand van de lokale bevolking.

De lokale bevolking is fan

Het bedrijf richt zich echter niet enkel op toeristen, ook de lokale bevolking heeft er heel wat aan. Deelnemen als host brengt hen namelijk iets op. “Ze kunnen zelf hun prijs bepalen”, legt Marijn Maas uit in een interview met de Nederlandse zender radio 1. “We pakken daar ook geen marge op. Dus ze kunnen echt hun eigen aanbod op onze website zetten. Aan de reizigers vragen we 20 procent bovenop die prijs om ons bedrijf staande te kunnen houden.”

De Aziatische bevolking is enthousiast over dit initiatief. Dat bevestigen de vele  inschrijvingen, nog voor de website officieel gelanceerd werd. “Al meer dan 11.000 mensen hebben zich bij ons ingeschreven. We zijn heel goed opgepikt door de internationale media. We stonden bijvoorbeeld in de grootste krant van Indonesië”, verklaart Maas een dag voor de lancering van de website.

Uitbreiding

Het aanbod is vandaag beperkt tot zeven landen in Zuidoost-Azië, maar Withlocals twijfelt er niet aan te zullen uitbreiden. “Op dit moment zijn er 400_locals_ geselecteerd. Vanaf april zullen wij openstaan voor meer locals in deze landen en gaan we uitbreiden naar andere landen in Zuidoost-Azië,” klinkt het. “Vanaf 2015 zullen we Withlocals stap voor stap openstellen voor andere werelddelen.” Er zijn echter voorwaarden. “Belangrijk is dat we echt een verschil kunnen maken bij de lokale bevolking”, sluit Maas af.

© 2014 – C.H.I.P.S. StampMedia – Charlotte Van Campenhout