Rome verbiedt diesels al in 2024

Nieuws

Rome verbiedt diesels al in 2024

Rome verbiedt diesels al in 2024
Rome verbiedt diesels al in 2024

IPS

01 maart 2018

De Romeinse burgemeester Virginia Raggi kondigt een verbod op dieselauto’s aan. Vanaf 2024 al zullen ze niet meer welkom zijn in de binnenstad van Rome.

mangopulp2008 (CC BY-NC-ND 2.0)

mangopulp2008 (CC BY-NC-ND 2.0)​

De Romeinse burgemeester Virginia Raggi kondigt een verbod op dieselauto’s aan. Vanaf 2024 al zullen ze niet meer welkom zijn in de binnenstad van Rome.

Raggi geeft geen verdere details bij de aankondiging, die ze deed op een klimaattop in Mexico en bevestigde op sociale media.

‘Als we ernstig actie willen ondernemen, moeten we de moed hebben om sterke maatregelen te nemen.’

‘We moeten snel actie ondernemen’, schreef ze in een boodschap op Facebook. ‘Ik heb aangekondigd dat het vanaf 2024 verboden zal zijn om met een dieselvoertuig in het centrum van Rome te komen. Als we ernstig actie willen ondernemen, moeten we de moed hebben om sterke maatregelen te nemen.’

Raggi, lid van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging, volgt met de aankondiging het voorbeeld van de Parijse burgemeester Anne Hidalgo. Ook in Parijs zullen alle diesels in 2024 verboden zijn.

Einde van diesel?

De aankondiging is een zoveelste teken aan de wand voor de toekomst van diesel in Europa. Eerder deze week berichtte de Financial Times dat de Italiaans-Amerikaanse autobouwer Fiat Chrysler binnenkort de afbouw zal aankondigen van de dieseltechnologie omdat de vraag daalt en de kost toeneemt.

En dinsdag nog oordeelde een rechtbank in Duitsland dat Duitse steden dieselwagens mogen verbieden op hun grondgebied.