Datacenter verwarmt Londense huizen

Londen wil de hitte die opgewekt wordt door het nieuwe datacenter Telehouse West gebruiken om gebouwen in de wijk te verwarmen. Zo slaat de stad twee vliegen in een klap: de processoren van de servers worden gekoeld en de warmte gaat naar waar ze nodig is.
Een rekencentrum, meestal aangeduid met de Engelse term datacenter, is volgestouwd met computerservers. Die genereren zoveel warmte dat de gebouwen voorzien moeten worden van krachtige en energieverslindende ventilatoren en airconditioning.
Het nieuwe datacenter Telehouse West  van het bedrijf Telehouse Europe brengt daar echter veranderingen in. De enorme hitte die opgewekt wordt door de processoren zal gebruikt worden om huizen en bedrijven in de buurt te verwarmen. Het negen verdiepingen hoge datacenter, dat negentig miljoen euro zal kosten, zou op die manier zijn CO2-uitstoot een heel pak verminderen. Enerzijds hoeft het zelf minder CO2 te produceren om de warmte af te koelen, maar ook de uitstoot van de woningen wordt gereduceerd omdat die zelf minder warmte moeten produceren.
Het nieuwe datacenter zal naar schatting 1110 ton CO2 per jaar besparen en tot negen Megawattuur stroom leveren aan de buurt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.