Pakistan blokkeert Twitter

De Pakistaanse overheid heeft vandaag (zondag) de populaire microbloggingdienst Twitter geblokkeerd.

  • Twitter is in Pakistan nu alleen nog via omwegen bereikbaar.

Het Pakistaanse ministerie van Informatietechnologie stoort zich aan sommige godslasterende en opruiende berichten op Twitter, meldt de Pakistaanse krant Dawn op haar website. De rechtstreekse aanleiding zou een oproep zijn om cartoons te tekenen waarin de profeet Mohammed te zien is.

Twee jaar geleden onderging Facebook hetzelfde lot om een gelijkaardige reden.

De nationale telecommunicatiedienst in Pakistan heeft nu in het hele land de toegang tot de website Twitter.com onmogelijk gemaakt. Dat melden diverse gebruikers vandaag via Facebook en gespecialiseerde websites.

Op sociale media gonsde het gisteren al van de geruchten dat de Pakistaanse overheid Twitter zou blokkeren.

Het ministerie van Informatietechnologie zegt dat het meermaals contact heeft opgenomen met Twitter en dat het bedrijf niet heeft gereageerd.

Twitter is een van de populairste sociale media ter wereld. In Pakistan wordt de dienst door naar schatting zes miljoen mensen gebruikt.

De microbloggingdienst is in Pakistan alleen nog via omwegen bereikbaar, onder meer via Opera Mini, een webbrowser voor mobiele telefoons, die de internetcommunicatie versleutelt en blokkeren moeilijker maakt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.