Dossier: Het Westers Economisch Forum in Davos

Analyse

Dossier: Het Westers Economisch Forum in Davos

Dossier: Het Westers Economisch Forum in Davos
Dossier: Het Westers Economisch Forum in Davos

25 januari 2013

Naar jaarlijkse gewoonte is het Zwitserse ski-oord Davos het toneel van het Wereld Economisch Forum. Bedrijfsleiders van de grootste bedrijven ter wereld komen er samen om met een selectie van politici, academici, journalisten en mensen uit de ngo-wereld in dialoog te gaan over de oplossingen van de problemen waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

Klik op de foto’s of de titeltjes hieronder om de verschillende delen van dit dossier over het Westers Economisch Forum te lezen.

Het Westers Economisch Forum in Davos
Naar jaarlijkse gewoonte is de wereldelite weer voor een lang weekend verzameld in Davos, hoog in de Zwitserse Alpen, voor het Wereld Economisch Forum (WEF). Het WEF is volgens zichzelf ‘de vooraanstaande globale gemeenschap van zakenlui, politici, intellectuelen en andere leiders uit de samenleving die toegewijd zijn aan het verbeteren van de toestand van de wereld.’ Maar hoe globaal is het Forum precies?

Het Westers Economisch Forum gevisualiseerd
Ondanks de economische opmars van vele landen in het Oosten en het Zuiden, zijn de meeste en de grootste bedrijven in de wereld nog steeds westers en hoeft het dan ook niet te verbazen dat de meeste gasten in Davos uit landen in het Westen afkomstig zijn.

Wereld Economisch Forum in beeld
Naar jaarlijkse gewoonte is het Zwitserse ski-oord Davos het toneel van het Wereld Economisch Forum. Het is een gelegenheid voor de elite van deze wereld om elkaar te ontmoeten in een schilderachtige setting en ontspannen sfeer.