Eerste namen Sfinks Mixed

Eerste namen Sfinks Mixed

Onder het motto 'Een wereld om naar te luisteren' pakt Sfinks Mixed uit met de eerste namen.

Sfinks Mixed (nvdr: zo heet het festival nu) is een mondiaal festival voor jong en oud en biedt een frisse kijk op wat er in de wereld gebeurt door artiesten van allerlei slag. Het festival start op vrijdag 24 juli met opwindende Balkan Beats en presenteert de cultuurliefhebber een weekend lang passionele muziek, betoverend circus, wervelende dans en documentaire film.
De eerste namen die Sfinks Mixed de wereld instuurt zijn alvast veelbelovend. De Arabische diva Natacha Atlas brengt samen met The Mazeeka Ensemble fascinerende interpretaties van Oriëntaalse klassiekers. U kan uit de bol gaan kan op de superdansbare rumba van Felix Wazekwa ‘s Grave uit Congo en op de snoeiharde Braziliaanse rock van Eta Carinae. Daarnaast kan u ook rustig genieten van een performance van Juana Amaya, een van de beste Spaanse flamenco-danseressen van haar generatie, of van ‘Gut’, een sjamanistisch ritueel uit Korea.
Nog op het programma: feest-wals-muziek van Cimmarron uit Colombia, urban gipsy van La Cherga, populaire dansmuziek van Les Espoirs de Coronthie uit Guinee, punkfolk van Hanggai uit Mongolië en het Russische muzikale antwoord op Borat en Manu Chao, Peter Nalitsch & Friends. Binnenkort volgen nog meer namen.
Sfinks Mixed vindt plaats van 24 tot 26 juli op het Molenveld in Boechout bij Antwerpen. Meer info: www.sfinks.be