Hippiestad

Blog

Hippiestad

Zoals veel steden in India heeft ook deze stad 2 namen, die trouwens dicht tegen elkaar aanleunen, sorry dus als ik nu eens de ene, dan eens Mahalapuram gebruik. Mijn groep zit in een soort vacuüm en wil niets meer ondernemen.

Vandaag konden ze niet beslissen, en ik kreeg een aanbod van de Nellore groep om mee te gaan naar Pondicherry, de oude Franse enclave. Er was een plaats vrij bij hen, dat reduceerde hun kosten, en terzelfdertijd hadden ze iemand die beter Engels sprak: ik werd dus hun gids, ook in Pondicherry waar Frans nochtans gebruikelijk is. Het klikte goed, beter dan met sommige leden van mijn groep.
In het doorgaan zagen we een praalwagen, die men aan het monteren  was. Het bleek het om het jaarlijkse festival van de god Ama te gaan, wat gepaard ging met oorverdovende knallen en trommelgeroffel en getoeter. Onderweg ook zoutwinning gezien.
Pondicherry is een charmant stadje, die de Franse koloniale sfeer uitademt : wat St Louis in Senegal,wat New Orleans. Een mooie promenade langs de kust, met in het midden een reusachtig Mahatma Gandhi  beeld.
Op  de terugweg Auroville gezocht: aangezien men afkerig is geworden van pottenkijkers is de wegindicatie erg pover, maar toch hebben we het gevonden. Auroville, gesticht door Aurobaran (ik hoop dat ik het goed schrijf), een Indische filosoof die vooral tijdens de eerste wereldoorlog zijn werken heeft geschreven, is een utopische samenleving waar oude hippies samenleven met anderen die zich een betere wereld voorstellen (56 nationaliteiten).
Wij spraken er met de 40-jarige Saskia (Nederlandse moeder, Engelse vader, woonde in België en Frankrijk), die hier al bijna een jaar woont. Ze klonk heel enthousiast, maar weer in onze taxi was er toch enige twijfel of dit nu een sekte dan wel een bezinningscentrum was.
Wie er meer wil over vernemen zoekt op www.auroville.org. in en voor de business units: www.auroville.com.in. Om 19u30 waren we thuis. Samen met mijn groep gegeten in the Moonrakers: fishcurry
Deze middag ginger prawn gegeten. Verbazingwekkend hoeveel mensen niet zonder aardappelen, frieten, pizza en dergelijke kunnen, om maar te zwijgen van Coca Cola. Kingfisher lager is bijzonder smaakvol maar niet echt goedkoop.
Morgen zou mijn groep naar Kanchiparam gaan, maar uiteindelijk haken ze allemaal af: soms denk ik aan een complot. Ik ga dus weer mee met de groep van Nellore, want daar waren 2 plaatsen vrij.