Jamaican vibes in Geel

Jamaican vibes in Geel

Jamaican vibes in Geel
Jamaican vibes in Geel

Op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus vindt de 31ste editie plaats van Reggae Geel, het oudste reggaefestival van ons land. Liefhebbers van reggae kunnen twee dagen lang genieten van de beste Jamaican vibes.

De organisatoren kiezen net als vorige jaren voor een mix van nationaal en internationaal reggaetalent. Op 4 podia kan u genieten van de beste reggae, dancehall, dub, ska en ragga.
Het festival start op vrijdag 31 juli vanaf 18u met stomende optredens, dj-sets en soundsystems in de 18 Inch Corner en de Bounce Dancehall. Zo kan u onder meer Glen Washington, Downbeat The Ruler en Entebbe Sound aan het werk zien.
Op zaterdag 1 augustus vanaf 13u krijgt u het hoofdmenu voorgeschoteld, want dan gaan er naast de 18 Inch Corner en de Bounce Dancehall ook concerten door op de Main Stage en in het Skaville Circus. De Main Stage wordt in de vroege namiddag geopend door Junior Tshaka, de winnaar van de European Reggae Contest 2009. Nog in de namiddag kan u genieten van optredens van de Belgische Onesty en van de Nederlandse Ziggi & The Renaissance Band. De avond wordt ingezet met African Head Charge featuring Adrian Sherwood. De absolute headliners van de avond zijn Don Carlos & Dubvision, Cocoa Tea & Turbulence, Lee Scratch Perry en Anthony B.
Het Skaville Circus is een nieuw podium. Liefhebbers van ska en rocksteady kunnen er terecht voor dj-sets van The Skaravans. Naast ska biedt dit nieuwe podium ook nyabinghi sessies (Jamaicaanse percussie) en Dub Poetry met de gerenommerde schrijfster en performer Jean ‘Binta’ Breeze. Verder kan u ook dit jaar weer genieten van de rand- en kinderanimatie, diverse workshops, film, wereldkeuken en een wereldmarkt.
Alle info: www.reggaegeel.com