Nieuwe namen voor Reggae Geel, Sfinks en Dranouter

Nieuwe namen voor Reggae Geel, Sfinks en Dranouter

De laatste dagen regent het nieuwe namen voor de zomerfestivals en er zitten heel wat kleppers bij. Een klein overzichtje.

Reggae Geel

Het reggaefestival dat op vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus in Geel plaatsvindt, pakt uit met enkele grote kleppers uit de reggae:

  • Bunny Wailer, die na de dood van Bob Marley en Peter Tosh de enige overlever is van de originele Wailers.

  • Toots & The Maytals, die door kenners worden aanzien als één van de grondleggers van de reggae.

  • Israel Vibration, nog een legendarische reggaeband, waarvan de zangers elkaarleerden kennen in een rehabilitatiecentrum voor poliolijders.

  • Tarrus Riley, dé rising star van de Jamaicaanse muziekscène.

Sfinks Mixed

Sfinks pakte al eerder uit met Buena Vista Social Club, maar voegt daar nu nog enkele bijzonder grote namen uit de wereldmuziek bij. Niemand minder dan de Sengalese superster Youssou N’Dour komt naar de festivalweide in Boechout. Samen met zijn band The Super Etoile De Dakar brengt hij een exclusief concert voor België.
Een andere nieuwe topnaam die aan de affiche wordt toegevoegd is Goran Bregovic, de koning van de Balkanmuziek. Hij zal samen met zijn Weddig Orchestra Sfinks in vuur en vlam zetten. Bregovis zal trouwens ook optreden op het Esperanzah-festival in Namen.

Festival Dranouter

Ook de organisatoren van Festival Dranouter stuurden deze week een persbericht de wereld in om enkele nieuwe namen op de affiche voor te stellen. Van 5 tot 8 augustus kan u gaan genieten van optredens van onder meer soulkoning Solomon Burke & The Souls Alive Orchestra with Special Guest Joss Stone, de ontroerend mooie tristesse van Tindersticks en de legendarische folkpunkband The Pogues.