Programma Fiesta Mundial oogt veelbelovend

Programma Fiesta Mundial oogt veelbelovend

Programma Fiesta Mundial oogt veelbelovend
Programma Fiesta Mundial oogt veelbelovend

Van 25 tot 27 september vindt in Balen de dertiende editie plaats van Fiesta Mundial. Dit bruisende wereldmuziekfestival sluit het festivalseizoen in stijl af.

Het festival start op vrijdag 25 september met Fiesta Lumina, een reeks filmvoorstellingen in samenwerking met vzw Open Doek, bekend van het gelijknamige wereldfilmgfestival in Turnhout. Overdag zijn er voorstellingen voor scholen. ‘s Avonds kan iedereen een filmpje meepikken.
Op zaterdag 26 september is het tijd voor een grote portie wereldmuziek met spetterende optredens van onder meer Diego’s Umbrella (VS), Buritaca 200 (Colombia), Mec Yek (België), La Pegatina (Spanje) en Terrakota (Portugal). Tussen de optredens en ook nadien kan u uit de bol gaan op stomende dj-sets van Giraffe Sound, Radio Bambu, Merdan Taplak en Tsiganisation Project.
Zondag 27 september worden de festiviteiten verdergezet met optredens van onder meer Moodcollector (België), Los Callejeros (België), El Crème Glace Quès (België),  Malick Pathé Sow (Senegal), Café Con Leché (België) en Jaune Toujours (België). Daarnaast zijn er ook opnieuw dj-sets en optredens van swingende fanfares.
Het festival gaat door in recreatiedomein De Keiheuvel in Balen. Tickets en meer info: www.fiestamundial.be