Programma Helden in het Park compleet

Programma Helden in het Park compleet

Vanaf eind juli kan u vier opeenvolgende donderdagavonden terecht in het Heldenpark in Eeklo voor de 16de editie van het gratis festival Helden in het Park. Elke avond zijn er twee straffe optredens.

Het festival, dat georganiseerd wordt door Muziekclub N9, start op donderdag 29 juli met een avond stomende rootsrock. De Duitse band Smokestack Lightnin’ en de Belgische bluesrockers van The Seatsniffers zorgen voor een stevige openingsavond.
Op donderdag 5 augustus staat Congo centraal op Helden in het Park en zijn de muzikale gasten het Brusselse Matonge huisorkest Staff des Leaders en de Congolees-Belgische rapper Baloji.
De week nadien, op donderdag 12 augustus, trekt het festival richting Cuba met een ongetwijfeld fantastisch optreden van Los Reyes Del Son met Rey Cabrera, Maria Ochoa en Ignacio Mazacote Carillo.
Helden in het Park wordt in schoonheid afgesloten met een reggae - en ska-avond. De gasten op 19 augustus zijn Horace Martin, volgens de organisatoren een van de best bewaarde geheimen uit Jamaica, en Doreen Schaffer, de koning van de ska die samen zal optreden met The Moon Invaders, een Belgische ska-band.
Meer info over dit fijne festival in Eeklo: www.n9.be