Welkom in Molenbeek

Roosje Lowette

23 mei 2012
Blog

Welkom in Molenbeek

Welkom in Molenbeek
Welkom in Molenbeek

Voet zetten in Molenbeek is gevaarlijk? Ach, neem dat maar met een korrel zout. Ik bewijs je dat mijn gemeente meer is dan alleen de negatieve nieuwsberichten.

Welkom in Brussel, welkom in Molenbeek!

Dé plek om te wonen als je liever niet te veel familie en vrienden over de vloer krijgt. Want hier loopt het over van drugsdealers, is je handtas nooit veilig en worden alle vrouwen lastiggevallen. “Zot, ik ben mijn leven nog niet beu!”, krijg ik geregeld te horen als ik familie uitnodig. Iets subtieler doen vrienden het met “we laten nog iets weten, hoor”.

Ik krijg mijn omgeving maar moeilijk overtuigd om langs te komen voor pakweg een stukje taart. En dat ligt voor een keer niet aan mijn magere bakkunsten. Klopt, Molenbeek heeft niet de beste reputatie. En toegegeven, het gaat er hier soms ruig aan toe. Nieuwsberichten in de media zetten die overtuiging alleen nog maar kracht bij. Toch voel ik me hier al twee jaar thuis. Om 1001 redenen die ik graag met je deel. Verwacht je aan onversneden Brusselavonturen, opmerkelijke feiten of bizarre situaties. Zo houd ik je op de hoogte over het reilen en zeilen in Molenbeek. Net aan de overkant van het kanaal, op de grens tussen chichi en armoede, Dansaertvlamingen en halal beenhouwers, 1000 en 1080.

Ben je al fan van Brussel of – godbetert – Molenbeek? Dan ontdek je hier nóg meer redenen om je stad of gemeente te bejubelen. Laat Brussel je koud? Dan is mijn missie … jou laten proeven van een stukje buitenland op eigen bodem.