Wij hebben Monsanto niet van doen!

Blog

Wij hebben Monsanto niet van doen!

Zaterdag zaten we, op uitnodiging van de mairie - bioboer zijnde- , in de rooie pluchen zetels van onze lokale cinéma. Voor de avant-première van de de nieuwe film van Jean Paul Jaud. De man die Barjac (en onze boerderij) in the picture bracht met "nos enfants nous accuseront".

Barjac is voor JP Jaud zijn militant nest. Hier leerde hij de onderzoeker (Séralini) kennen die hem betrok in een ultrageheim onderzoeksprojet op de pesticide Round up en een gentech maïs van Monsanto. Tergelijkertijd kwam de ramp in Fukushima. Voor Jean Paul Jaud is de strijd tegen de OGM’s en de pesticiden en die tegen de kernenergie zeer nauw verbonden. Denk maar aan de onomkeerbaarheid en de lange termijn effecten van beiden. En het opboksen tegen de gigantische lobbypraktijken. Vaak wordt het ook afgespiegeld als de strijd tussen die nostalgische groenen die niet willen evolueren en zij die denken aan de toekomst. Think again….

De bom viel vorige week al . Willen jullie nu achtergrond en beelden zien, wacht dan op de komst van zijn film. Het is de moeite. Jean Paul jaud op zijn best.

Na afloop stond plotsklaps de ganse voorste rij op. Zaten ze daar toch wel allemaal zeker. Alle onderzoekers die hun carrière op het spel zetten om de waarheid te achterhalen. Helden. Voor ons toch. Ze geven ons hoop voor de toekomst, dat het nog -deels- tegen te houden is als we allemaal ons hoofd er bij houden. Als onderzoek weer écht onfahankelijk onderzoek kan worden. Het feit dat onze generatie en deze die volgen ongezonder ter wereld kwamen en komen is al onweerlegbaar en onomkeerbaar. Maar laten we het collectief onaanvaardbaar vinden dat een groepje grootmachten ons als proefdieren behandelen in naam van een groter en edel doel!

Laten we samen zorgen voor verandering, want wij, consumenten verbruikers en boeren, hebben de macht in handen.
Vergeet niet: Monsanto heeft ons nodig, maar wij hebben Monsanto niet nodig.

trailer: <iframe width=”560” height=”315” src=”http://www.youtube.com/embed/AoI_LiWhWq0” frameborder=”0” allowfullscreen></iframe>

trailer nos enfants nous accuseront: <iframe width=”420” height=”315” src=”http://www.youtube.com/embed/0XPRvQMBygc” frameborder=”0” allowfullscreen></iframe>