WWOOF: World Wide Opportunities On Organic Farms

Blog

WWOOF: World Wide Opportunities On Organic Farms

WWOOF: World Wide Opportunities On Organic Farms
WWOOF: World Wide Opportunities On Organic Farms

Bent u niet vies van werken op het land en reist u graag goedkoop? Dan is WWOOF ideaal voor u! Voor een kleine bijdrage krijgt u de mogelijkheid om maandenlang in een ander land te verblijven en u leert tegelijkertijd de handen uit de mouwen te steken. Eten en onderdak krijgt u er gratis bovenop!

WWOOF is een internationale organisatie die het mogelijk maakt om zeer voordelig voor lange tijd in het buitenland te verblijven. Er is natuurlijk niets mis met een uitstapje naar de Ardennen of naar de kust, maar een ander land bezoeken is gewoon een heel waardevolle ervaring. Gedurende deze maanden krijgt u niet alleen de mogelijkheid om uw nieuwe woonplaats te leren kennen, u maakt ook kennis met organische landbouw en alles wat er op een boerderij gedaan moet worden.

Het concept is simpel: u werkt vier à zes uur per dag en in ruil daarvoor krijgt u onderdak en eten. Het is in heel veel landen beschikbaar, waaronder: De Verenigde Staten, Japan, Canada, Italië, Spanje, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Australië etc… De lijst is lang, de voordelen groot. Landbouw is niet de enige optie er is veel variëteit in het aanbod van WWOOF hosts oftewel Whosts.

Laten we even volgend scenario in acht nemen:u wilt een jaar in het buitenland wonen omdat u de lokale cultuur wilt opsnuiven, u heeft echter geen enkel vooruitzicht op een job in dat land. Indien u dan toch verhuist betaalt u zich blauw, want u hebt één: geen inkomsten en twee: u betaalt huur. WWOOF lost dat probleem op en creeërt nieuwe mogelijkheden, zo krijgt u de mogelijkheid om goedkoop een nieuw land te leren kennen! Het is ook interessant om te weten dat er geen leeftijdsbeperking staat op deelnemen, iedereen, jong of oud, kan dus zonder probleem deelnemen.

Vers fruit te koop mossimoinc (CC BY-ND 2.0)

Organische landbouw: gunstig voor iedereen

Vers fruit te koop mossimoinc (CC BY-ND 2.0)

U neemt alleen het lidgeld, de reiskosten en het visum op u. Uw financiële bijdrage varieert van land tot land, maar u betaalt slechts één keer voor twaalf maanden en de prijs ligt doorgaans erg laag. Als u een boerderij heeft kunt u zich ook aanbieden om andere WWOOFERS op te vangen. De duur van het verblijf wordt onderhandeld tussen de boer en de werker. De organisatie is in 1971 ontstaan en is gegroeid tot dit toegankelijke systeem dat jaarlijks duizenden mensen inspireert om naar het buitenland te gaan voor een ‘groene’ ervaring.

Kortom: een mooi intiatief waarmee u dichter bij de natuur kunt komen en tegelijkertijd een andere, natuurlijkere levenswijze kunt proberen.

Voor meer informatie:

wwoof.net/how-it-works/

Tags