Dossier MO*zomerbibliotheek

Geen zomer zonder boeken. De MO*redactie neemt de gelegenheid te baat om haar eigen favorieten te delen met de lezers.

di 14/08
(CC)
Geen zomer zonder boeken, we dreunen het al op sinds de hitte dit regenland begon uit te drogen dit jaar. Maar de stelling is niet afhankelijk van weer of klimaat, en ook niet van jaar. Hieronder geef ik een overzicht van mijn vakantielectuur van dit en vorig jaar. Tot mijn eigen verbazing blijken er in dat stapeltje boeken enkele rode draden te zitten. Ook vakantie is niet vrij van trends.
di 31/07
©
De vierde aflevering uit de zomerbibliotheek die de MO*redactie bijeen sprokkelde om u doorheen de zomer te helpen. Veel leesplezier.
do 19/07
Boeken doen wat andere media zo moeilijk kunnen: ze nopen ons tot stilstaan, tot inspanning, tot reflectie. Dat alleen al is tegengif voor de toxische verwarring die de Amerikaanse president met nooit geziene bravoure verspreidt. De MO*redactie heeft acht boekentips om Trump te overleven.
zo 08/07
Dit is geen overzicht van alle boeken die een mens moet lezen om mee te zijn met het debat over koloniale relaties in superdiverse samenlevingen, over “white privilege” en zwarte kwetsbaarheid of over zwarte strijd en witte onzekerheid. Dit zijn zes boeken die aan dat debat een interessante bijdrage leveren.
di 03/07
Strandvakantie. Wandelvakantie. Werkvakantie. Altijd zijn boeken deel van de zomerplanning. We delen enkele tips voor een vruchtbare zomer.