Waarom schrijver Rodaan Al Galidi proMO* is

‘De wereld is groter dan de stad waar je woont en het land waar je verblijft’

© Iratxe Alvarez

Schrijver en dichter Rodaan Al Galidi.

Ook de Irakees-Nederlandse schrijver en dichter Rodaan Al Galidi steunt het journalistieke project van MO*. ‘De wereld is groter dan de stad waar je woont of het land waar je verblijft.’

Dit gesprek vond plaats in het kader van onze proMO*campagne. Word proMO* en maak ons unieke journalistieke project mee mogelijk.

Rodaan Al Galidi werd geboren in Irak en woont sinds 1998 in Nederland. Naast dichter is hij auteur van verschillende romans, waaronder de bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg. Dat boek is inmiddels ook verschenen in het Engels. Zijn dichtbundels De herfst van Zorro (2007) en Koelkastlicht (2016) waren genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. De roman De autist en de postduif (2011) won de Literatuurprijs van de Europese Unie.

Welke journalistieke verhalen vindt u belangrijk?

Rodaan Al Galidi: MO* vertelt verhalen die letterlijk en figuurlijk verder gaan dan veel andere tijdschriften. De wereld is groter dan de stad waar je woont, het land waar je verblijft.

Verhalen van mensen gaan ook vaak verder en dieper dan je in eerste instantie denkt. MO* doorbreekt die grenzen en laat zien wat er allemaal is.

‘Ik steun MO* omdat het belangrijk is dat verhalen over verre gebieden worden gebracht op een manier dat je inziet dat het misschien niet eens zo ver van je afstaat als je eerst dacht.’

Waarom mag MO* niet achter een betaalmuur verdwijnen?

Rodaan Al Galidi: Als MO* achter een betaalmuur verdwijnt, zouden veel minder mensen de artikelen lezen. En dus zouden minder mensen kennismaken met een wereld buiten hun eigen straat, stad of land.

Waarom steunt u het mediaproject van MO*?

Rodaan Al Galidi: Ik steun MO* omdat het belangrijk is dat verhalen over verre gebieden worden gebracht op een manier dat je inziet dat het misschien niet eens zo ver van je afstaat als je eerst dacht. Dat doet MO*.

Word net zoals schrijver Rodaan Al Galidi proMO* voor slechts 4,60 euro per maand of 60 euro per jaar.

Dit gesprek vond plaats in het kader van onze proMO*campagne. Word proMO* en maak ons unieke journalistieke project mee mogelijk.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.