Samen en lokaal hernieuwbare energie opwekken

Extra

Changez! Wat zijn de productiemiddelen van de toekomst?

Samen en lokaal hernieuwbare energie opwekken

Samen en lokaal hernieuwbare energie opwekken
Samen en lokaal hernieuwbare energie opwekken

Ben De Raes

22 mei 2018

Dat de aarde opwarmt en er in sneltempo verandering moet komen is al lang duidelijk. Maar wat zijn de productiemiddelen van de toekomst? En in wiens handen komen ze te liggen? De stemmen in deze aflevering delen een gelijkaardige visie: lokaal en duurzaam.

Dat de aarde opwarmt en er in sneltempo verandering moet komen is al lang duidelijk. Maar wat zijn de productiemiddelen van de toekomst? En in wiens handen komen ze te liggen? Onze regering besliste, in tegenstelling tot de meeste Europese regeringen, om de verouderde kerncentrales toch te laten draaien.

Of je nu een activist bent die een toekomst vol groene energie eist of een aanhanger van aardgas en kernenergie, er zal in elk geval geïnvesteerd moeten worden. De stemmen in deze aflevering van Changez! delen een gelijkaardige visie: lokaal en duurzaam, daar moeten we op inzetten.

Over “Changez!”

Ben De Raes: ‘Met redactionele en productionele steun van MO* en Hart boven Hard maken we een reeks van twaalf informatieve en hoopvolle reportages van telkens een kwartier over evenveel prangende sociale en ecologische vraagstukken: van duurzame energie tot werkbaar werk, van wonen tot fiscaliteit en antiracisme. Samen willen deze reportages een landkaart bieden van vele concrete transitie-initiatieven in België: van biologische groenteboeren tot een alternatieve koerierdienst, van decolonize-groepen tot een organisatie die zelf betaalbare woningen bouwt. Hun verhaal wordt ondersteund door het vogelperspectief van experts en is bedoeld voor een breed publiek.’

‘Eén jaar lang, vanaf oktober 2017, wordt elke maand een nieuwe reportage gepost op een nieuw, gratis en online kanaal, alsook door MO* en Hart boven Hard. Iedereen die wil, kan de reportages mee verspreiden.’

Alle video-reportages van Changez! vind je hier: www.mo.be/dossiers/changez